• Somogy Megyei Önkormányzat
  • Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
  • Telefon: +36 (82) 898-246
  • E-mail: hivatal@som-onkorm.hu
Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

Dr. Kolber István

Név:Dr. Kolber István
Közgyűlési tisztség:Közgyűlési tag
Képviselőcsoport:Demokratikus Koalíció
Dr. Kolber István

Bizottsági tisztségek

Területfejlesztési BizottságBizottsági tag

Önéletrajz

1954-ben született a Somogy megyei Orciban. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogászi diplomát, jogi szakvizsgával rendelkezik.

1991-1994 között a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke. 1994-1998 között a közgyűlés elnöke, a Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács és Dél-Dunántúli Fejlesztési Tanács elnöke. Két évtizedig a Somogy Megyei Önkormányzat képviselője, az MSZP frakció vezetője volt.

2002-től 2014-ig országgyűlési képviselő. Kezdetben a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke volt, 2004-2006 között fejlesztési miniszter (a területfejlesztés, a turizmus, a lakás- és építésügy, valamint a kiemelt önkormányzati beruházások tartoztak felelőségi körébe).

A 2006-os választásokat követően államtitkárként a miniszterelnök által vezetett Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT) regionális fejlesztésekért felelős tagja. Később kutatás-fejlesztésért, tudomány-, és innováció politikáért felelős államtitkár.

Az MSZP alapító tagja, az MSZP Somogy megyei elnöke volt.

A Demokratikus Koalíciónak (DK) ugyancsak alapító tagja. A DK országgyűlési képviselője volt 2014-ig. A párt tisztségviselője: a DK Országos Tanácsának (OT) elnöke, valamint a DK pártalapítványának, az Új Köztársaságért Alapítvány elnöke.

A Somogy Megyei Közgyűlés, illetőleg 15 somogyi település ismerte el munkáját díszpolgári kitüntetéssel.

Nős, felesége tanárnő, két felnőtt lányuk és két unokájuk van.

Vissza az előző oldalra