Hírek

Összesen 179 db hír 18 oldalon.

Elfogadták a Somogy Vármegyei Önkormányzat költségvetését 2023. Február 10. 10:47

A költségvetés elfogadása mellett a nemzetközi kapcsolatok is kiemelt hangsúlyt kaptak a Somogy Vármegyei Közgyűlés pénteki munkarend szerinti ülésén a kaposvári Vármegyeházán.

Bővebben

Négy közgyűlés fogott össze a Bakony-Balaton régió sikeréért 2023. Január 19. 11:52

Ünnepélyes nyilatkozatot fogadott el a régió közös sikere érdekében három vármegye, Somogy, Zala, Veszprém és Veszprém Megyei Jogú Város közgyűlése együttes csütörtöki ülésén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat megvalósulásáról.

Bővebben

Somogyi értékekről szólt a kedd este a Vármegyházán 2023. Január 10. 19:15

Kedden este mutatták be a kaposvári Vármegyeházán az Agrárminisztérium támogatásával 2022 év végén elkészült és megjelent Somogyi Értékek című könyvet. A rendezvényen került sor a Somogyi Értékdíjak átadására is.

Bővebben

Zamárdiban ünnepelte a címeradományozást Somogy vármegye 2023. Január 06. 14:53

Három év után végre ismét a napján, Vízkeresztkor emlékezhetett Somogy vármegye közgyűlése Somogyország legnagyobb dicsőségére a címeradományozásra. Az ünnepi közgyűlést pénteken Zamárdiban, a Hotel Wellamarinban tartották.

Bővebben

Újra Vízkeresztkor ünnepel Somogyország 2022. December 16. 10:07

Két év után végre ismét a napján, Vízkeresztkor emlékezhetünk Somogyország legnagyobb dicsőségére, a címeradományozásra - közölte pénteken Biró Norbert. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a hagyományos ünnepi közgyűlés időpontjáról, helyszínéről és programjáról tájékoztatta a sajtó képviselőit a kaposvári Vármegyeházán.

Bővebben

Elindul a Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztés együttműködés Somogy megyében 2022. December 08. 13:08

A TOP_Plusz-3.1.1-21 Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések című felhívás keretében A Somogy Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Társadalmi Felemelkedéséért Fejlesztési, Kommunikációs, Oktatási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 3,503 milliárd Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés megvalósítására Somogy megyében. A projekt nyitórendezvényére 2022. december 8-án került sor a Somogy Megyei Önkormányzat épületében.

Bővebben

Vármegyei önkormányzat lesz Somogyban is januártól 2022. December 02. 12:43

Az alaptörvényi változás szerint január elsejétől megváltozik a megyei önkormányzat és hivatala neve is. Többek között erről is döntöttek pénteken a Somogy Megyei Közgyűlés kaposvári ülésén.

Bővebben

Közel ötven csapat jelentkezett az értékvetélkedőre 2022. November 15. 09:36

Huszonegy általános iskolai és 27 középiskolai csapat jelentkezésével lezárult az “Értékeink megyén innen és túl” elnevezésű vetélkedő nevezése. A résztvevők ma megkapták az elődöntő feladatait, melyet december 16-ig kell visszaküldeniük.

Bővebben

Megyeháza épülete energetikai korszerűsítésének ünnepélyes átadása 2022. November 04. 10:49

A TOP-3.2.1-16-SO2-2017-00001 azonosító számú „Vármegyeháza épületegyüttes épületeinek energetikai korszerűsítése” című projekt keretében megvalósult, a Megyeháza épületének energetikai korszerűsítésének ünnepélyes átadására került sor péntek délelőtt a Somogy Megyei Önkormányzat Értéktermében. A projekt célja a Somogy Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Megyeháza, valamint a volt Levéltár energetikai felújítása.

Bővebben

Kitüntetésekről is döntött a megyei közgyűlés 2022. Szeptember 23. 12:03

A hagyományoknak megfelelően szeptemberi ülésén döntött pénteken a következő év megyenapi kitüntetéseiről a Somogy Megyei Közgyűlés. A képviselők meghallgatták a megyei katasztrófavédelem és rendőrség előző évi tevékenységéről szóló beszámolókat is.

Bővebben