Hírek

Összesen 202 db hír 21 oldalon.

Beszámolt a rendőrség és a katasztrófavédelem is a közgyűlésnek 2024. Május 17. 12:38

A június 9-i választás előtti utolsó munkarend szerinti ülésen hallgatták meg a vármegyei katasztrófavédelem és rendőrség előző évi tevékenységéről szóló beszámolókat a Somogy Vármegyei Közgyűlés képviselői pénteken a kaposvári Vármegyeházán.

Bővebben

Kisorsolták a vármegyei listák szavazólapjainak sorrendjét 2024. Május 07. 18:44

A 2024. június 9-i helyi önkormányzati választásra vármegyei közgyűlési- és nemzetiségi listát állító szervezetek nyilvántartásba vételéről döntött a Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság keddi kaposvári ülésén, majd kisorsolták a szavazólapok sorrendjét.

Bővebben

Kaposvári és ismételt somogyjádi siker az értékvetélkedő döntőjében 2024. Április 17. 15:57

A Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola Kero bölcsei és a somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola Jádi hungarikomák (immár második alkalommal9 nevű csapata nyerte az Értékeink vármegyén innen című Hungarikum vetélkedő szerdai döntőjét a kaposvári Vármegyeháza Dísztermében, ahol hét általános- és hat középiskolás csapat küzdött meg az értékes nyereményekért.

Bővebben

Új közgyűlési tag tett esküt 2024. Április 09. 10:56

Új közgyűlési tag tett esküt a Somogy Vármegyei Közgyűlés április 09-i, soron kívüli kaposvári ülésén. A Dr Gyenesei István halálával megüresedett közgyűlési mandátumot a Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság döntése értelmében a Somogyért Egyesület delegáltjaként Kövér István Attila vehette át. Eskütételét követően megválasztották a Területfejlesztési Bizottság elnökének. Ugyanennek a bizottságnak volt külső bizottsági tagja a mai napig Kövér István Attila, helyére Udvaros Renátát választotta meg a közgyűlés.

Kialakult a döntő mezőnye Somogy vármegye értékvetélkedőjén 2024. Március 27. 18:30

A Zselici Csillagpark adott otthont tegnap és ma a somogyi általános- és középiskolák számára meghirdetett Értékeink vármegyén innen című Hungarikum vetélkedő középdöntőjének. Az általános iskolás korcsoportból a Jádi hungarikomák, a középiskolások közül a Noszlopykum elnevezésű csapat nyerte a középdöntőt.

Bővebben

A Somogy Vármegyei Közgyűlés saját halottjának nyilvánította dr. Gyenesei Istvánt 2024. Március 26. 11:06

A Somogy Vármegyei Közgyűlés keddi soron kívüli ülésén saját halottjának nyilvánította a napokban elhunyt dr. Gyenesei Istvánt.

Bővebben

Diákoknak hirdet pályázatot a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság 2024. Március 01. 10:56

A Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság pályázatot hirdet középiskolás diákoknak a vármegyei értékek és hagyományok felkutatása és bemutatása témában.

Bővebben

Sikeres vizsgát tettek a somogyi falugondnokok 2024. Február 13. 14:27

Tizenhat somogyi falugondnok tett sikeres vizsgát kedden a kaposvári Vármegyeházán. A részletekről a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke tájékoztatott.

Bővebben

Költségvetésről és pályázatokról is döntött a közgyűlés 2024. Február 09. 11:03

A költségvetés elfogadása mellett benyújtandó pályázatok és a nemzetközi kapcsolatok is kiemelt hangsúlyt kaptak a Somogy Vármegyei Közgyűlés pénteki munkarend szerinti ülésén a kaposvári Vármegyeházán.

Bővebben

Közmeghallgatás 2024. február 9-én 2024. Február 01. 13:27

A Somogy Vármegyei Közgyűlés 2024. február 9-én (pénteken) 10.00 órakor kezdődő ülésén közmeghallgatást tart

Bővebben