Hírek / A somogyi viharkárosultak támogatását kéri a megyei közgyűlés elnöke 2021. Június 29. 12:20

A somogyiak mindig összefogtak a bajban, legutóbb a horvátországi földrengés okozta károk felszámolásához, az újjáépítéshez járultunk hozzá. Most ismét a somogyiak összefogását, segítségét kérem, ugyanis ezúttal megyénkben történt katasztrófa. Több mint négyszáz házban tett kárt a péntek esti vihar Somogy megyében.

Jelenlegi ismereteink szerint a leginkább érintett település Kadarkút, ahol 303 ingatlan károsodott. Ságváron és Mezőcsokonyán 32-32, míg Bárdudvarnokon 31, Kiskorpádon pedig 3 ház érintett. Ezek csak a már rendelkezésre álló adatok, információink szerint több másik somogyi településen is pusztított a vihar. Van olyan is, ahonnan még nem jelezték a károkat. Arra kérem a vihar károsultjait, jelentkezzenek a helyi önkormányzatnál igényeikkel!

Kérem, a több mint 1400 Somogyban megválasztott képviselőt, polgármestert, hogy egyhavi tiszteletdíjukról mondjanak le, ezzel is támogassák ezt a nemes ügyet. Emellett arra kérem a somogyi polgárokat fogjunk újra össze, segítsünk a bajbajutottakon! Örömmel jelenthetem, hogy az elmúlt napokban ismét megtapasztaltam az összefogás erejét. A Somogy megyei Építész és Mérnöki Kamara teljes mellszélességgel az ügy mellé állt és megkezdte a károk felmérését, hogy a kormányzattól is megfelelő támogatást tudjunk elérni. A Somogy Megyei Önkormányzat létrehozott egy bankszámlát, mely kimondottan a viharkárokat elszenvedők támogatására szolgál.

Számlaszám: 10039007-00313955-00000110
Közleményben kérjük feltüntetni a támogatni kívánt település nevét.
A jelenleg ismert károsult települések:
Kadarkút, Ságvár, Bárdudvarnok, Kiskorpád, Mezőcsokonya

Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárul a károk felméréséhez, enyhítéséhez, a bajbajutott somogyi családok támogatásához!

Biró Norbert
elnök
Somogy Megyei Közgyűlés

Vissza az előző oldalra