Hírek / Biró Norbertet választották a Dél-Balatoni Borút Egyesület elnökévé 2019. Május 16. 08:39

Teljes tisztújítást tartott a Dél-Balatoni Borút Egyesület, mely során elnökké választották Biró Norbertet, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét szerda este a balatonlellei Kishegyen.

Az eddigi elnök Gádor Dénes mandátuma lejárt, 14 év elnökség után nem vállalta a folytatást. Eddigi munkáját örökös tiszteletbeli elnöki címmel ismerték el. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke megválasztását követően hangsúlyozta: különösen nagy megtiszteltetés, hogy immár hivatalosan is részt vehetek az egyesület munkájában. Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt bizalmával, aki ezzel is elismerte azt a munkát, melyet az Örökségünk-Somogyország Kincse címet viselő somogyi szőlő- és borkultúra népszerűsítése érdekében eddig végeztem. Ezt a megválasztásom nélkül is mindenképpen folytattam volna, hiszen már címerünkben is szerepel a szőlő, és megyénkben meghatározó a szőlő-bor ágazat. Ez a megbízatás arra kötelez, hogy még elhivatottabban képviseljem a dél-balatoni borokat, borászokat, a Dél-Balatoni Borút népszerűsítését és minden szereplőjét. Illetve arra is, hogy amit megálmodtunk a Somogyi Borstratégiában, az valóra váljon. Ebben az egyesület minden tagjával közösen kívánok dolgozni és természetesen számítok Gádor Dénes tapasztalatára is.

A Dél-Balatoni Borút Egyesület új tisztségviselői: Biró Norbert elnök, Baranyai Péter és Tóth Balázs alelnökök, Bujdosó Ferenc, Hujber Attila, Igrinyi Ákos, Konyári Borbála, Székely Sándor, Várszegi Viktor és Veszprémi László elnökségi tagok. A felügyelő bizottságba Fárbás Anettet, Kukola Zoltánt és Pócz Józsefet választották. A Dél-Balatoni Borút Egyesület tiszteletbeli tagjává fogadta dr. Gombos Sándort, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének elnökét.

Vissza az előző oldalra