Hírek / Egészséges életmódot mutatott be a Jurta porta 2019. Május 17. 12:16

Tizenkét csoportban 257 kisdiák és óvodás vett részt a Jurta porta elnevezésű szemléletformáló rendezvényen péntek délelőtt. A Kaposvári Vigasságok terén immár második alkalommal került középpontba a gyermekek egészséges táplálkozásának elősegítése.

Környezetünk védelme mellett az egészséges táplálkozást, a helyi termékek és a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásának fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének elnöke. A rendezvény célcsoportja ezúttal is az általános iskolák elsőtől ötödik osztályig terjedő korosztálya volt illetve idén már a kisebbek, az óvodások is megjelentek. A Somogy Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összefogásának köszönhetően olyan partnereket sikerült megnyerni a szemléletformálás érdekében, akik elkötelezettek az egészséges élelmiszerek terén.

A Fino-Food Kft. iskolatej programmal érkezett, és dietetikus segítségével vezették be az egészséges táplálkozás rejtelmeibe a kisdiákokat, míg a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai a méz hasznosításáról és a gyógynövényekről tájékoztattak. A Rippl-Rónai Múzeumban a szelektív hulladékgyűjtésről tájékoztatták a gyerekeket, a katasztrófavédők az erdők megóvását, a tüzek keletkezésének megelőzését helyezték középpontba, a Sefag pedig a Somogy vadgazdálkodás rejtelmeibe nyújtott betekintést. A Kaposvári Vigasságok terén felállítottak egy jurta sátrat, ahol tízfős csoportokban húszperces foglalkozások keretében juthattak hasznos ismeretekhez a diákok. Volt zöldség-gyümölcs felismerés, kóstolás és felhasználásukról is megtudhattak egyet mást. Játékra és szórakozásra is volt lehetőségük a gyerekeknek, többek között 360 fokos video VR-játék segítségével elmerülhettek a zöldségek és gyümölcsök világában.

Vissza az előző oldalra