Hírek / Elfogadták a Somogy Vármegyei Önkormányzat költségvetését 2023. Február 10. 10:47

A költségvetés elfogadása mellett a nemzetközi kapcsolatok is kiemelt hangsúlyt kaptak a Somogy Vármegyei Közgyűlés pénteki munkarend szerinti ülésén a kaposvári Vármegyeházán.

A közgyűlés két tartózkodással elfogadta a Somogy Vármegyei Önkormányzat és Hivatala 2023. évre tervezett összevont költségvetését, melyet hiány nélkül, több mint 2,3 milliárd forintos főösszeggel terveztek meg. A kiadások között kiemelt helyen szerepelnek a jelentősen megemelkedett közüzemi díjak előirányzatai, mivel 2023. január elsejétől az elektromos áram ára a Hivatal által az MVM Zrt.-vel 2023.12.31-ig kötött szerződésből adódóan a nyolcszorosára emelkedett, a gáz ára pedig az E.ON Hungária Zrt.-vel kötött megállapodásnak megfelelően kétszeresére nőtt, azonban várhatóan - mivel lejár a gázszolgáltatásra kötött szerződés - további emelés várható. Folytatódik a Vármegyeháza és a volt Levéltár felújítása, mely szintén szerepel a költségvetésben egy vármegyei identitást megerősítő pályázattal együtt, illetve a „Somogyban biztonságban” című pályázatnak köszönhetően kisbusz beszerzése van folyamatban a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság számára.

A képviselők a költségvetés elfogadását követően döntöttek a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány névváltozásáról, mely a hatályos jogszabályok szerint Somogy Vármegyei Vállalkozói Központ Alapítványra módosult. Emellett beszámoltak az önkormányzat tavalyi nemzetközi tevékenységéről és idei terveiről. Kiemelt feladatként határozták meg a Hargita megyei kapcsolat szorosabbra fűzését, valamint a többi testvérmegyével történő együttműködés folytatását, illetve nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a horvát partnerkapcsolatok erősítésére. A napirend során Biró Norbert beszámolt arról, hogy jövő hét elején Horvátországban tárgyalnak az Interreg lehetőségeiről. A képviselők elfogadták a Somogy Vármegyei Önkormányzat és Hivatala közbeszerzési szabályzatainak módosítását, illetve az Önkormányzat és a Hivatal 2023. évi közbeszerzési terveit is.

Vissza az előző oldalra