Hírek / Elindul a Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztés együttműködés Somogy megyében 2022. December 08. 13:08

A TOP_Plusz-3.1.1-21 Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések című felhívás keretében A Somogy Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Társadalmi Felemelkedéséért Fejlesztési, Kommunikációs, Oktatási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 3,503 milliárd Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés megvalósítására Somogy megyében. A projekt nyitórendezvényére 2022. december 8-án került sor a Somogy Megyei Önkormányzat épületében.

A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-SO1-2022-00004 azonosítószámú „Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés Somogy megyében” című projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, Somogy megye közigazgatási területén valósult meg. A projektet a korábbi foglalkoztatási paktumok tapasztalataira és eredményeire épül, figyelembe véve a területi különbözőségeket és sajátosságokat.

A pályázat célja a megye valamennyi gazdasági ágazatát érintő, Somogy Megye Területfejlesztési Programjára és Somogy Megye Integrált Területi Programjára épülő  foglalkoztatási program megvalósítása, amely a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatásával hozzájárul a munkához jutás feltételeinek javításához, a területi különbségek mérsékléséhez, a társadalmi kohézió erősítéséhez, a helyi erőforrások fenntartható használatához kapcsolódó foglalkoztatáshoz.

A projekt keretében a Somogy Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei, a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Társadalmi Felemelkedéséért Fejlesztési, Kommunikációs, Oktatási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Foglalkoztatási Fórumot hoz létre. A Fórum tagjai lesznek a Technológiai és Ipari Minisztérium, a Balaton Fejlesztési Tanács, megyei jogú városi és helyi önkormányzatok, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, megyei munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek, megyei civil szervezetek, jelentősebb szakképző intézmények, a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány, valamint a helyi akciócsoportok. A Fórum feladata elsődlegesen a megyei foglalkoztatás elősegítése és erősítése érdekében a folyamatos kommunikáció, információcsere. A Fórum mellett három munkacsoportot is létrehozunk, melyek a helyi termék, helyi érték, a befektetés-ösztönzés és az oktatás problémáit, jó gyakorlatait dolgozzák majd fel.

Az együttműködésnek köszönhetően 1923 fő álláskereső kerül bevonásra a projektbe, cél az ő elhelyezésük az elsődleges munkaerő-piacon.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2027.06.30

A projektről bővebb információt a http://www.som-onkorm.hu/foglalkoztatas.html oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Kardos Katalin szakmai vezetőtől (e-mail címe: kardos.kata@som-onkorm.hu, telefonszáma: +36 30 738 1511

Vissza az előző oldalra