Hírek / Elköszönt a megyei közgyűlés 2019. Szeptember 20. 12:58

Utolsó munkaterv szerinti ülését tartotta pénteken jelenlegi összetételében a Somogy Megyei Közgyűlés a kaposvári Vármegyeházán. Az önkormányzati választás előtti összegzésben Biró Norbert beszámolt az elmúlt öt év gazdasági programjának teljesítéséről.

A napirendek tárgyalása során többek között módosították a megyei önkormányzat 2019. évi költségvetési rendeletét, idei közbeszerzési tervét valamint Somogy Megye Integrált Területi Programját. Biró Norbert prezentációval egészítette ki a megyei önkormányzat 2014-19-es időszakra vonatkozó gazdasági beszámolóját. A közgyűlés elnöke a területfejlesztési eredmények mellett kiemelte a „Nyitott Vármegyeháza” programot, melynek keretében az ünnepi közgyűlések visszatértek a somogyi városokba, sikeres borfesztiválokat és különböző rendezvényeket tartottak. Saját forrással finanszírozott programként megemlítette Szülőföldem Somogyország programot és a SomFALU-2019 pályázatot.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtásával kapcsolatban a megyei önkormányzat munkatársai öt, összesen 810 millió forintból megvalósult projektet mutattak be. Balatonmárián belvízvédelmi beruházás zajlott, Táskán és Ságváron az óvoda kapott új eszközöket, illetve újult meg, Tabon energetikai fejlesztés zajlott, míg Szabáson a konyha újult meg.

Az ülés végén Biró Norbert megköszönte az elmúlt öt év munkáját mind a közgyűlésnek, mind a megyei önkormányzat apparátusának, és elköszönt azoktól a képviselőktől, akik már biztosan nem lesznek tagjai az október 13-i választás után megalakuló új közgyűlésnek. Csendesné Murányi Ibolya, dr. Kolber István, Karvalics Ottó és dr. Balázs Árpád nem indul korábbi jelölőszervezete listáján.

Vissza az előző oldalra