Hírek / Előkészítik a megye fejlesztéseit 2015. December 07. 15:55

Megkezdődött a megyei területi tervezési és projektfejlesztési folyamatok módszertani megalapozása. A kaposvári Vármegyeházán hétfőn megtartott nyitórendezvény része az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a 2014-20-as időszak megyei fejlesztéseinek előkészítésére és összehangolására kiírt pályázatnak.

Somogy megye nyolc járásközpontjában és a megyeszékhelyen tartanak előadásokat szakemberek a területi tervezési és projektfejlesztési feladatokkal kapcsolatban az érintett önkormányzati vezetők és fejlesztéssel foglalkozó munkatársaik, valamint intézményvezetők számára a következő napokban.

Biró Norbert, a házigazda Somogy Megyei Közgyűlés alelnökének köszöntőjét követően a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai ismertették a TÁMOP 7.2.1-11/K jelzésű projektet. A nyitórendezvényén elhangzott: cél, a Brüsszel által elfogadott végleges Operatív Program tartalmakkal összhangban a programozással és projektfejlesztéssel összefüggő módszertan megismertetése és átfogó ismeretek átadása a potenciális projektgazdáknak. Szó esett a támogatott fejlesztési területekről és a várható pályázati felhívások rendszeréről. A projekt során a térségi szereplők naprakész pályázati információkhoz juthatnak, aminek elősegítéseként infokommunikációs rendszer kiépítését is tervezik.

Vissza az előző oldalra