Hírek / „Gyógyítsuk meg közösen!” 2017. Június 01. 15:24

Óvodások és kisiskolások ismerkedhettek a környezettudatossággal június elsején a Kaposvári Vigasságok terén. A Somogy Megyei Önkormányzat által szervezett szemléletformáló akció része a megyei klímastratégia kialakításának.

Közel kétszáz nagycsoportos óvodás vett részt a Somogy Megyei Önkormányzat „Gyógyítsuk meg közösen!” elnevezésű szemléletformáló akciójának délelőtti részén, melynek célja a megyei klímastratégiával összhangban a környezettudatos nevelés elősegítése. Ezen a napon került sor a megyei önkormányzat által kiírt rajzpályázat eredményhirdetésére is.

Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében a környezettudatosságot, a meglévő értékek megóvását – melyek megóvása közös feladatunk - hangsúlyozta. A rajzpályázattal kapcsolatban kiemelte: a mintegy 80 beérkezett rajzból megállapítható volt a május 24-i értékelésen, hogy a gyermekek már ennyi idős korban is rendelkeznek e témában probléma felismeréssel.

A „Segíts nekünk!”- Környezetünk többféleképpen beteg. Gyógyítsuk meg közösen! című rajzpályázat óvodás kategóriájában első helyezést ért el Péterfi Zsófia, különdíjban Spilák Barnabás részesült. Mindketten a kaposvári Nemzetőrsori oviból pályáztak. A megyei önkormányzat különdíját, egy 25 ezer forintos könyvvásárlási utalványt a rendezvény lebonyolításában aktívan részt vevő Zöld Szívvel Egyesület adta át a nyertes Petőfi utcai óvodásoknak.

Délután közel háromszáz kisiskolás érkezett a Kaposvári Vigasságok terére, ők is részesei lehettek a szemléletformáló akciónak. Az iskolásoknak kiírt rajpályázatot Szűcs Veronika, a siófoki Vak Bottyán Általános Iskola diákja nyerte.

A környezettudatos nevelés elősegítését célzó napon a 2017 márciusában megalakult Somogy Megyei Éghajlat változási Platform tagok közül a SEFAG, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nkft., a Magyar Cukor, a Toyota KOTO, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és a Zselici Csillagpark képviseltette magát és mutatta be játékos vetélkedők segítségével, hogy az ő tevékenysége milyen módon kapcsolódik a környezet- és klímavédelemhez. A rendezvényre bekapcsolódott a Kaposvári Rendőrkapitányság is, akik bemutatókkal színesítették a programot. A tartalmas nap végén minden ovis és iskolás apró ajándékot kapott.

Vissza az előző oldalra