Hírek / Ismét fehérbor képviseli Somogyot 2022. Június 16. 19:03

A Várszegi Pincészet 2021-as évjáratú Chardonnay borát választották 2022 Somogy Borává június 16-án a kaposvári Vármegyeháza Bormúzeumában.

Idén 23. alkalommal fordult felhívással a megyei önkormányzat „Somogyország” hegyközségeihez, valamennyi borászához, hogy egy nemes versengés keretében eldönthesse, megyénk mely hegyközségében termett, kinek a borászatában érlelődött az a nemes bor, amely Somogy hivatalos képviselője lesz 2022-23. évben a rangos hazai és nemzetközi eseményeken.

Idén a Somogy Bora címért 14 pincészet nevezett Balatonboglárról és a Dél-Balatoni Borvidékről 49 – 2 gyöngyöző, 29 fehér (ebből 1 narancsbor), 12 vörös, 4 rozé, 2 (1-1 fehér és rozé) pezsgő – mintával.

A győztes borokat háromtagú szakmai zsűri – Kamocsay Ákos, a neszmélyi Hilltop Pincészet alapítója és vezető borásza, dr. Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Szervezetének volt elnöke és Gádor Dénes, a Dél-Balatoni Borút Egyesület volt elnöke – valamint a megye vezetőiből, képviselőiből, közéleti személyiségeiből álló társadalmi zsűri választotta ki vakkóstolással, a nemzetközi 20 pontos szabvány szerint.

A pontozás összesítése alapján 2022. év Somogy Bora a Várszegi Pincésztet 2021-as évjáratú Chardonnay. Lett A megyebor mellett különdjasa is volt az eseménynek. A Somogyi Hírlap borának a Koltai Pincészet 2021-es Királyleányka-Rzlingszilváni couve-jét választották.

 

Vissza az előző oldalra