Hírek / Kaposvári üzemeltetője lesz a Vigasságok terének 2017. Március 02. 13:24

Az Együd Árpád Kulturális Központ üzemeltetheti a Kaposvári Vigasságok terének kültéri rendezvényhelyszínét. A vendéglátóegységre újabb pályázatot írnak ki – döntött többek között erről is a Somogy Megyei Közgyűlés csütörtöki soron kívüli ülésén.

Egy 2016. decemberi közgyűlési döntés a Somogy Megyei Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező volt Levéltár épületének energetikai felújítását irányozta elő, melyet Kaposvár Megyei Jogú Várossal közösen hajtanak végre. Mintegy egymilliárd forintra pályázik a megyei önkormányzat a beruházáshoz, míg a megyeszékhely a Modern Városok program keretében 400 millió forintot különít el ugyanerre a célra. A közgyűlés mai ülésén felhatalmazta elnökét az együttműködési megállapodás aláírására Kaposvár Megyei Jogú Várossal. Az elkészült szakvélemény szerint az épület adottságai elsősorban kulturális hasznosítást tesznek lehetővé, így a beruházás megvalósítását követően a Rippl-Rónai Múzeum veheti azt birtokba.

Emellett a közgyűlés hozzájárult ahhoz is, hogy a megyei önkormányzattal a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban konzorciumi partnerségben álló 155 pályázat esetében a támogatási szerződésekkel rendelkező nyertesekkel a közgyűlés elnöke a szükséges jognyilatkozatokat, intézkedéseket, kötelezettség vállalásokat megtegye.

Vissza az előző oldalra