Hírek / Önálló fejlesztési régiót terveznek a Dráva-mentére 2017. Május 05. 10:22

Egységes turisztikai-, fejlesztési régió kialakításának tervei körvonalazódtak azon a Dráva-mente hasznosításával kapcsolatos lehetőségekről szóló megbeszélésen, melyet tegnap tartottak Barcson. A fejlesztéseket a Balaton Fejlesztési Tanács mintájára Dráva Fejlesztési Tanács létrehozásával kívánják megvalósítani.

Biró Norbert meghívására a Dráva-mente hasznosításával kapcsolatos lehetőségekről folytattak egyeztetést Barcson. A megbeszélésen a Somogy megyei Közgyűlés elnöke, Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője, Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Karvalics Ottó Barcs és Füstös János Csurgó polgármestere, dr. Göndöc András, a Pannon ETT igazgatója, a Miniszterelnökség, és szakértő szervezetek munkatársai vettek részt.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a térség hasznosítása érdekében nagyon fontos az együttműködés, amely jelenleg Baranya és Somogy megyék között fogalmazódott meg. Egyetértés volt abban is, hogy a térség fejlesztési irányának a turisztikai hasznosítás látszik.
Felvetődött, hogy a térség lehatárolásának, az együttműködök körének meghatározása, valamint az adottságok feltérképezésének, illetve erre épülve a fejlesztési irányok meghatározásának szükségessége.

Az együttgondolkodás megalapozása érdekében a Pannon ETT koordinálásával, a napokban szakmai előkészítő munka indul, amely alapul szolgál a szükséges tanulmányok, helyzetelemzések, kezdeményezések elkészítésének, és a Dráva Fejlesztési Program elindításának. Az együttműködő partnerek a megvalósítás eszközrendszerének megteremtése érdekében hazai és nemzetközi fejlesztési forrásokkal számolnak.

A megbeszélésen a teendők koordinálására, illetve a fejlesztési program megvalósítására felvetődött a Dráva Fejlesztési Tanács megalakításának szükségessége is.

Vissza az előző oldalra