Hírek / Somogyi Gasztroesttel zárul a nyár 2018. Augusztus 22. 12:54

Első alkalommal várják Somogyi Gasztroestre az érdeklődőket augusztus 31-én a Kaposvári Vigasságok terére. A Somogy Megyei Önkormányzat és a Somogyi Gasztro Kert közös rendezvényén a kiváló ételek mellett dél-balatoni borokat és somogyi pálinkákat is kóstolhatnak a Vármegyeháza udvarára ellátogatók.

A két sikeres borfesztivál után merült fel az ötlet, hogy a dél-balatoni borok mellett a somogyi gasztronómia is teret kaphasson egy rendezvény keretében. Az első Somogyi Gasztroesten négy étterem – a Chateau-Visz, a Somogyi Gasztrokert, a Kassai Fogadó és a marcali Mester Cukrászda és Étterem – kínálja helyi alapanyagokból készült ételeit. Az aperitifről a GáBor és Pálinkaház gondoskodik, míg az ételek kóstolása mellé a Trunkó-, a Koltai-, a Podmaniczky- és a Pócz Pincészet borai közül válogathatnak az érdeklődők, akik kétezer forintos gasztro jeggyel vehetnek részt a rendezvényen. A jegy árában ajándék borospohár is szerepel, illetve ezer forint a helyszínen beváltható ételre vagy italra.

A gasztronómia mellett kulturális csemegékre is számíthatnak a vendégek. Délután négytől zenés hívogatóval várják a közönséget, majd a Barackmag együttes lép színpadra. Este hat órakor nyitják meg hivatalosan a rendezvényt, majd Nótár László séf mutatja be a „Magyarország 2018.évi Étele” díját elnyert Belfegor fantázianevű ételét. A San Dance Studio TSE táncbemutatóját a Marcali 3 Tenor követi, az est további részében pedig a Senior együttes gondoskodik a jó hangulatról.

Vissza az előző oldalra