Hírek / Területfejlesztési létszámot bővít a megyei önkormányzat 2016. Április 14. 14:15

Projekt Fejlesztési- és Menedzsment Irodát hoz létre a Somogy Megyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz kapcsolódó feladatok ellátása érdekében – döntötte el csütörtök délelőtti soros ülésén a Somogy Megyei Közgyűlés.

Az ülés elején a 16 közgyűlési tag kevesebb mint fele támogatta Kolber István javaslatát, hogy tárgyalják a kaposvári gumifeldolgozó ügyét, így az nem került be a napirendek sorába.

Ezt követően Somogy megye gazdaságának helyzetéről és kilátásairól tájékoztatta a közgyűlést dr. Gulyás Árpád. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke az üzleti helyzet megítélésével kapcsolatban kiemelte: a somogyi gazdasági szereplők szerint kikerültek a válság okozta mély gödörből, jövedelmezőségük szerény növekedésnek indult, ám a kereslethiány, a szakképzett munkaerő hiánya érződik megyénkben is.

A Somogy Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2014.(XII.12.) önkormányzati rendelet módosításával a képviselők zöld utat adtak a területfejlesztési feladatok hatékony ellátásához szükséges szakemberek felvételéhez. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) feladatainak ellátására Projekt Fejlesztési- és Menedzsment Irodát hoz létre.

Az iroda tevékenységi körébe tartozik a projektek előkészítése, a tervezés, a TOP közbeszerzési eljárások lefolytatása, műszaki ellenőri szolgáltatás, projektmenedzsment, könyvvizsgálat és egyéb TOP-hoz kapcsolódó feladatok.

A felmerülő működési költségek miatt módosították a 2016. évi költségvetést is a képviselők, majd elfogadták az előző évi költségvetési beszámolót, mely szerint adósság nélkül zárta az előző évet Somogy megye önkormányzata. Jakó Gergely közgyűlési elnök a napirend tárgyalása során elmondta: a stabil, takarékos gazdálkodásnak köszönhetően 26 millió forintos szabad pénzmaradványt hozhattak át az idei év tartalékába.

Különböző területfejlesztési pályázatok lezárása mellett döntött a közgyűlés arról is, hogy Vörs község csatlakozhat a Somogy Megyei Önkormányzati Társuláshoz, valamint a TOP-hoz kapcsolódó feladatok végrehajtásához a miniszterelnökség által biztosított forrás lehívását is kezdeményezik.

Vissza az előző oldalra