Hírek / Több mint százmilliós fejlesztés Kaposváron 2015. Április 22. 19:52

Új porcukorgyártó üzemet és a napelem-rendszert épített a kaposvári 1. Magyar Cukor Manufaktúra (MCM) Kft. A létesítményeket szerdán adták át. A fejlesztés létszámbővítéssel is jár. Két éven belül a jelenlegi 61 alkalmazott mellett további tíz embernek tudnak munkát adni.

Az új porcukorgyártó üzemet teljes egészében saját forrásból, 100 millió forintból építették meg. Az összességében 25 millió forint értékű napelem-rendszerhez 15 millió forint pályázati támogatást nyertek. A beruházásnak köszönhetően a korábbi 32 tonna helyett napi szinten 50 tonna porcukrot állítanak majd elő, számításaik szerint a jelenlegi 30 százaléknyi exportot növelni tudják hamarosan a környező országokba - Horvátországba, Szlovéniába, Ausztriába, illetve Csehországba.

A kétszer 150 négyzetméter alapterületű porcukorgyártó üzemben három csomagológépet tudnak működtetni a korábbi kettő helyett. A beruházás részeként elkészült egy 600 négyzetméter alapterületű raktár is, ahol több mint öt kamionnyi porcukrot tudnak elhelyezni.

A rendezvényen a tulajdonosi kör, a dolgozók és a projektben résztvevők mellett Biró Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke és Szita Károly, Kaposvár polgármestere is részt vett.

Vissza az előző oldalra