Hírek / Új szakaszba lépett a foglalkoztatási együttműködés Somogyban 2023. Március 28. 15:17

A Foglalkoztatási Fórum megalakulásával és a 32 tag együttműködési megállapodásának aláírásával lezárult kedden a TOP_PLUSZ-3.1.1-21-SO1-2022-00001 kódszámú Foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés Somogy megyében című pályázat előkészítési szakasza.

Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a vármegyei önkormányzat beszerezte a megvalósításhoz szükséges eszközöket, a stratégia elkészült, a partnereket e-mailben, egy részüket személyesen is felkeresték, hogy folytassák velünk a korábban megkezdett munkát. És vannak új partnerek, köztük a tankerületi központok és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a vármegyei nemzetiségi önkormányzatok, akik bevonásával még több szervezethez juthat el a projekt adta számtalan lehetőség. Fontos újdonság, hogy felvállaltuk, hogy felkeressük az inaktív célcsoportot, és 240 főt fogunk közülük eljuttatni addig, hogy álláskeresővé beregisztráljanak a Somogy Vármegyei Kormányhivatalnál.

Vetési Bernadett, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója megemlítette, hogy a projekt négy kiemelt célcsoportra fókuszál, ezek a közfoglalkoztatásból a nyílt munkaerőpiacra visszavezethető álláskeresők, az 50 év felettiek, az aktív korúak ellátásában részesülők és az inaktívak.

Dr. Balogh Szilvia, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatásért és programokért felelős helyettes államtitkára országos kitekintésében elmondta, nem csökken a munkaerőigény annak ellenére sem, hogy 4,7 millióan dolgoznak. Az ilyen jellegű programok, mint a somogyi foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés hozzájárulnak ezeknek az igényeknek a kiszolgálásához.

A 2027-ben záruló, 3,5 milliárd forint európai uniós támogatással megvalósuló programba 1968 munkanélküli és inaktív somogyi bevonását tervezik.

Vissza az előző oldalra