Hírek / Újabb 3,5 milliárdból fejleszthet Somogy megye 2017. Szeptember 06. 09:43

39 somogyi településen kezdődhetnek újabb fejlesztések a Terület- és településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében meghozott közel 3,5 milliárd forint felhasználásáról szóló tegnapi döntés szerint.

A Döntéselőkészítő Bizottság a Somogy Megyei Önkormányzat legutóbbi felterjesztésével egyetértésben zöld utat adott több somogyi fejlesztésnek. A legújabb döntés értelmében Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki. „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” elnevezésű programpont keretében 17 somogyi településen indulhatnak el beruházások. Böhönyén a bölcsőde újulhat meg, míg többek között Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán vagy éppen Szennán óvodafejlesztés indulhat.

Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések keretében a csapadékvíz-, belvízelvezetés gondjai oldódnak meg Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán.

Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése valósulhat meg Törökkoppányban. Szulokban és Kálmáncsán a községháza korszerűsítése indulhat el, míg Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztésére nyertek forrást.

Siófokon, Ságváron, Kőröshegyen és Bodrogon pedig az egészségügyi ellátás infrastruktúrája fejlődhet.

A Terület- és településfejlesztési Operatív Programban Somogy megye rendelkezésére álló 43,45 milliárdos keret 68 százalékáról, valamivel több mint 29,7 milliárd forint felhasználásáról született már döntés.

Vissza az előző oldalra