Hírek / Változatlanul népszerű a Szülőföldem Somogyország program 2016. Május 03. 11:04

Több mint 1200 somogyi diák tervezheti osztálykirándulását a Somogy Megyei Önkormányzat támogatásával idén. A Szülőföldem Somogyország pályázat keretében a Balaton, a Dráva-mente és a Zselic térségébe kiránduló osztályok juthatnak támogatáshoz.

A Somogy Megyei Önkormányzat 2011-től a Megyebál bevételéből azoknak az iskolásoknak juttatott fejenként ezer forintot, akik osztálykirándulásukat megyénkbe tervezték. A kirándulások úti céljai bemutatták Somogy megye sokszínűségét, értékeink sokaságát, amelynek megismertetése és megőrzése fontos megyei feladat.

A támogatott kirándulások népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint a 2011-es induláskor még csak 14 általános iskola pályázott, idén pedig már negyvenhét. A Szülőföldem Somogyország program keretében 4158 diák kirándulásához járult hozzá a Somogy Megyei Önkormányzat öt év alatt. A biztosított anyagi támogatás nagymértékben hozzájárult az iskolák kirándulási költségeihez, a visszajelzések alapján pedig egyértelműsítették, továbbra is igényt tartanak a programra.

A Somogy Megyei Önkormányzat továbbra is elkötelezett a megye értékeinek bemutatása mellett, így a hagyomány folytatásához Jakó Gergely közgyűlési elnök ajánlott fel a rendelkezésére álló keretből egymillió forintot az osztálykirándulások támogatására. A beérkezett pályázati létszám azonban meghaladta ezt az összeget, így annak megemelésével 1271 somogyi diák juthat fejenként ezer, összesen 1.271.000.- forintos támogatáshoz.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az iskolák mellett a programba bevont és kiajánlott turisztikai szolgáltatók is pozitívan ítélték meg a kezdeményezést. Ám ami ennél is fontososabb, a gyermekek számára maradandó élmény nyújtásához járult hozzá az önkormányzat. A program sok olyan gyermeknek adott lehetőséget szülőföldje értékeinek megismerésére, akiknek enélkül a támogatás nélkül nem lenne lehetősége erre.

Vissza az előző oldalra