• Somogy Megyei Önkormányzat
  • Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
  • Telefon: +36 (82) 898-246
  • E-mail: hivatal@som-onkorm.hu
Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00005

2020.jpg

HÉTSZÍNVIRÁG ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE FEJLESZTÉSE

Kedvezményezett neve: Balatonboglár Városi Önkormányzat
Projekt címe: Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde fejlesztése
Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00005
Támogatás összege: 15.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezési dátum: 2018. szeptember 28.

A PROJEKT BEMUTATÁSA:
Balatonboglár Város Önkormányzata 2017. június 22. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a település óvodai és bölcsődei ellátásának fejlesztése érdekében. A beruházás teljes összege bruttó 15.000.000 Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.

Az óvoda épülete az utóbbi években teljes felújításra került pályázati támogatás segítségével. Ebben a fejlesztésben elkészült az épület, parkolók és az udvari térkő burkolatú teraszok. A játszóudvar, zöldfelületek fejlesztése elmaradt, ezért jelenleg az udvar állapota nem méltó a megújult épülethez. A játékok egy része elavult, megkopott, cserére szorul. A gyepes felületek sok helyen kikoptak, gödrösek. Az ütéscsillapító burkolatok is felújításra szorulnak, a gumilapok sok helyen szétnyíltak, a sarkok kiállnak, így balesetvesélyesek. Az udvar két részre tagolt, a kisebbik udvaron (udvar I.) a bölcsődések a nagyobbikon (udvar II.) az
óvodások játszanak. A fejlesztés során a korcsoportoknak megfelelő és tanúsítvánnyal rendelkező új játékok kerülnek beépítésre. A játékok alá ütéscsillapító burkolat készül (gumilapok vagy homok). A játékok kiválasztásánál fontos az időjárás állóság és a kis karbantartási igény. Cserélendő a homokozók korhadó rönk szegélye és helyenként javításra, cserére szorulnak a határoló drótkerítések is. A terepet egyengetni és hengerezni kell és megújítandók a gyepfelületek, zöldfelületek. A beruházás megvalósítása egy színvonalasabb óvodai ellátást tesz lehetővé, amellyel a város és kapcsolódó településrésze (Szőlőskislak), továbbá Ordacsehi lakosai számára a mai igényeknek megfelelő intézményi kiszolgálás lehetősége teremtődik meg.