TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00027

2020N.jpg

A kedvezményezett neve: Kőröshegy Község Önkormányzata
Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00027
A projekt címe: Kőröshegyi Szivárvány Művészeti Modellóvoda felújítása, és családbarát fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 60.591.225,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. április 30.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja az óvoda felújításával, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a projekttel érintett hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse a hiányzó ellátás szükséges szakmai és infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítsa a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A projekt megvalósulása jelentős segítség lesz a munkába visszaálló kisgyermekes szülőknek, hiszen helyben megteremtődnek az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételei, és ezzel biztosítva a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférést.
Az óvodába Kőröshegyen kívül több településről (Kereki, Pusztaszemes, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár) is járnak a gyerekek, akiknek a létszáma napjainkban már meghaladja a rendelkezésre álló férőhelyek számát, mely a védőnők előrejelzései alapján hasonlóképpen fog alakulni az elkövetkező években is. Ahhoz, hogy az intézmény a megnövekedett igényeknek a jövőben is meg tudjon felelni, szükségessé vált egy új foglalkoztató szoba kialakítása.
A projekt eredményeként megvalósul az épület felújítása, korszerűsítése, valamint a jelenlegi épület használaton kívüli részének átalakításával 1 db többfunkciós foglalkoztató és tornaszoba készül a szükséges kiszolgáló helyiségekkel. A létesítmény megközelítése részben akadálymentes, ezért a gyengénlátók segítése érdekében - a burkolattól elkülönülő - sárga színű szegély, valamint a szegély mellett szürke színű térkőből készülő felület kerül kialakításra segítve ezzel a tájékozódást.
A projekt keretében új bútorok és egyéb berendezési, udvari játékok beszerzése is megtörténik a minőségi szolgáltatások biztosításához.