TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00044

2020N.jpg

 

A kedvezményezett neve: Somogyszob Községi Önkormányzat
A projekt címe: Somogyszobi Óvoda felújítás
A szerződött támogatás összege: 40 000 000 Ft
A projekt összköltsége:40 000 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja, hogy biztosítsa a településen és a környéken élők számára az óvodai szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint e szolgáltatások megfelelő minőségben történő elérését, csökkentve a hozzáférhetőség területi különbségeit, és hogy megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit. A projekt további fontos célja, hogy a megvalósuló eszközbeszerzéssel a gyermekek számára megfelelő és színvonalas óvodai nevelés legyen elérhető, amely hozzájárul a gyermekek kényelméhez és fejlődéséhez
A fejlesztés tárgya az óvoda energetikai korszerűsítése, a mai kor igényeinek megfelelő energetikai rendszer kialakítása.
A pályázat során az alábbi tevékenységek valósulnak meg:
1. Épület felújítás - Szigetelés - Nyílászáró korszerűsítés - Álmennyezet kialakítása - Villanyszerelési rendszer korszerűsítése - Vízvételi lehetőség kialakítása - A padozati szintben lévő szintkülönbség mérséklése - Új burkolat elhelyezése - Belső nyílászáró csere
2. Eszközbeszerzés: - Udvari játékok beszerzése - Csoportszobai bútorok beszerzése - Fejlesztő eszközök beszerzése

A beruházás olyan fejlesztéseket valósítana meg, amelyek hatására az intézmény biztonságosabbá válik, valamint megfelelő minőségű szolgáltatások nyújtására lesz képes, amelyek hatására a szülők szívesebben íratják be kisgyermekeiket az óvodába, akár 3 éves kor alatt (2,5 éves kor felett) is, így ők mielőbb visszatérhetnek a dolgozni. A fejlesztés célja, hogy az esélyegyenlőség szem előtt tartásával csökkenjenek a hozzáférhetőség területi különbségei, az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételei kialakuljanak, s ezáltal a minőségi szolgáltatáshoz való hozzáférés biztosítva legyen.
A fejlesztés hatására az óvoda megfelelő körülményeket és megfelelő minőségű szolgáltatásokat lenne képes nyújtani az óvodások számára, egyenlő esélyeket biztosítva a Somogyszobon és a környezőtelepüléseken élő gyermekek számára, hogy ők is minőségi óvodai szolgáltatásokat legyenek képesek elérni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 12.31.
A projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00044