TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00046

2020N.jpg 

 
A kedvezményezett neve: Csököly Község Önkormányzata
A projekt címe: „Mini bölcsőde kialakítása és óvoda fejlesztése Csökölyben”
A szerződött támogatás összege: 129 970 000 Ft
A projekt összköltsége: 130 490 867 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00046
A tervezett befejezési határidő: 2023.11.08.

A projekt tartalmának bemutatása:

A  fejlesztésnek köszönhetően Csökölyben 7 gyermek bölcsődei ellátása vált biztosítottá, illetve 75 óvodáskorú gyermek nevelésének körülményei javultak.

2023.11.08-án befejeződött a csökölyi napköziotthonos óvoda és mini bölcsőde  fejlesztése. Az óvoda épületének egyik szárnyában, külön bejárattal és
külön udvarral került kialakításra a mini bölcsőde, mely hét 0-3 éves  korú gyermek napközbeni ellátását fogja biztosítani, működési körzete  megegyezik az óvoda működési körzetével, vagyis helyből, Gigéből és  Rinyakovácsiból fog gyermekeket fogadni. Az épület régi szárnyában  üzemel továbbra is a 3 csoportszobás óvoda. Az óvoda épülete is  megújításra került, a külső hőszigetelés és nyílászáró csere biztosítja a komfortos hőérzetet, valamint a gazdaságos fenntarthatóságot, továbbá  az óvodás gyermekeket részben megújult bútorzat és új játékok fogadják minden nap.

A mini bölcsőde építés során az új épületben, külön bejárattal egy foglalkoztató-csoportszoba készült, a hozzá tartozó öltözővel és vizesblokkal, személyzeti WC-vel, akadálymentes-szülői WC-vel valamintegy kb. 60 m2 nagyságú tornaszoba elhelyezésével. A helyiségek közötti nyílászárók a bejárati ajtókkal együtt mélyen üvegezettek az átláthatóságot biztosítva. A projekt költségvetése lehetővé tette a modern korhoz igazodó, 3 év alatti gyermekek készségeit fejlesztő, nevelés-gondozást támogató eszközök és játékok beszerzését is. Az új épületrész természeten akadálymentes, így a kerekesszékkel és babakocsival érkezők is könnyen és biztonságosan használhatják a bölcsődei infrastruktúrát.

Az alkalmazott technológiáknak köszönhetően a CO2 kibocsátás minimalizálására való törekvés megvalósult. Az épületen napelemek kerültek elhelyezésre, melyek az elektromos berendezések és belső világítás áramellátását biztosítják. Az épület a kedvező energetikai tulajdonságai révén CC energetikai kategóriába sorolható, ennek következményeképpen az önkormányzati intézményi épület hosszú távon is költséghatékonyabban fenntartható.

A projekt megvalósításával kialakításra került egy modern, bölcsődések igényeire szabott játszóudvar is.