TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00014

2020N.jpg
A kedvezményezett neve: KARÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00014
A projekt címe: Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Karádon
A szerződött támogatás összege: 148 000 000- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.02.20.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az előzetes új 7 fős mini bölcsőde kerül kialakításra. A projekt megvalósítási helyszíneként Karád Község Önkormányzata 8676 Karád, Hősök tere 6. szám (1062 hrsz.) alatt található, jelenleg üres épületet jelölte ki, amely utoljára utol  Idősek Napközi Otthona szerepet töltött be. Az épület átalakítással, felújítással bölcsődei funkcióra alkalmassá válik.

A projekt keretében kialakításra kerül 1 db min. 7 fős csoportszoba. Emellett a következő helységek kerülnek kialakításra:

-      átadó, öltöztető

-      gyermek zuhanyzó, mosdó, mosóhelyiség (mosógépek elhelyezési lehetőségei)

-      melegítő konyha kialakítása, tejkonyhával

-      dolgozói öltöző, mosdó

-      vezetői iroda kialakítása

-      vendég vizesblokkok

-      játéktároló

-       babakocsi tároló

Az épület kubusa és befoglaló mérete megtartandó, a leghátsó traktus elbontásával, a pince betömedékelésével. Belső átalakítás tervezett a tervezési  program funkciójának megfelelően. Az épület külső nyílászárói cserélendők (a tervezett melegítő konyha megközelítésére ajtók tervezendők), továbbá külső homlokzati hőszigetelés szükséges, hogy az épület az energetikai szempontokat is kielégítse. 

A meglévő épülethez a tervezett funkcióval akadálymentes rámpa kialakítása szükséges. Az épület meglévő megmaradó telepítéssel bír, viszont az utcafronti homlokzat másfél méterrel közelebb kerül a Hősök teréhez. Az épületet a meglévő kapubehajtón lehet megközelíteni meglévő útcsatlakozással, viszont mind felújítandó. A telken belül parkolómérleg számítás alapján szükséges parkolószám biztosítandó, melyből 1 db akadálymentes. Az épület földszintes kialakítású. Az épület bejárata előtt, a fedett nyitott tornácon babakocsi tároló került kialakításra. Minden funkció az épületen belül került kialakításra. Az épület Keleti homlokzata előtt a tető meghosszabbításával fedett terasz kerül kialakításra. A melegítő konyha és a mosogató helyiség az épület nyugati homlokzatán két külön bejáraton megközelíthető. A belmagasság mindenhol 3 m (álmennyezet alsó síkja), kivéve a csoportszobában, ahol látszó gerendákkal, a szarufák gipszkarton borításával kerül kialakításra a mennyezet. Az épület akadálymentesítése akadálymentes parkoló, akadálymentes rámpa és vizesblokk kialakításával kerül megvalósításra.