TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00021

2020N.jpg

A kedvezményezett neve: Nagybajom Város Önkormányzat
A projekt címe: Bölcsőde építése Nagybajomban
A szerződött támogatás összege: 349 950 000 Ft
A projekt összköltsége: 349 950 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00021
A tervezett befejezési határidő: 2022.09.28.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt egy újépítésű bölcsődeépület építése 3 csoportszobával, a településen található 4/1-es helyrajzi számú területre, az épület fő funkciói és azok kötelező és javasolt alapterületei szabványban rögzítettek.

A bölcsődeépületet a szülők és a gyerekek a Fő utca felől közelíthetik meg. A szülők az előtérben adhatják át gyermekeiket a nevelőknek. Szükség esetén a
helyiséghez kapcsolódó akadálymentes vizesblokkot használhatják a szülők. Az előtérhez közvetlen kapcsolódnak az átadó helyiségek, melyből közvetlen
megközelíthetőek a csoportszobák, illetve a fürösztő-biliző helyiségek. A csoportszobákhoz tároló helyiség kapcsolódik és mindegyikből a kültéribe juthatunk.
A csoportszobákhoz kapcsolódik a fürösztő-biliző és külső részben fedett terasz, mely kiegészítő mobil árnyékolóval teljesen lefedhető. A teraszokhoz egy-egy WC helyiség kapcsolódik.

Az épület központi teréből, juthatunk az emeletre egy nagyvonalú több karú lépcsőn, valamint a konyha felé. A konyha melegítőkonyhaként funkcionál. Fő helyiségei: Áruátvevő, zöldség és gyümölcs után mosó, tejkonyha, fehér mosogató, konyhatér+tálaló+fekete mosogató. A konyhát a gazdasági bejáraton is
meg lehet közelíteni. Innen érkezik a konyhába az étel.

A gazdasági folyosóhoz csatlakozik egy vizesblokk öltözővel és egy takarítószertár / raktár. Az udvarról nyílik az összevont játékraktár, külön fedett, tárolóként. A szabványban előírt: fogyóeszköz raktár, selejtraktár, játékraktár, mosoda, további takarító szertár valamint az üzemeltetéshez szükséges villamos helyiség az épület földszinti, illetve emeleti közlekedő területeihez csatlakoznak. Az emeleti szinten található az igazgatási rész, azaz: A vezetői irodák, gyermeknevelői szoba, teakonyha, öltöző és vizesblokk, irattár, gépészet, raktárak.

2-2 csoportszobához 1-1 db, 200 m2 feletti udvar kapcsolódik A konyha melegítőkonyha lesz, mely háztartásoknál is megszokott méretű és kapacitású berendezésekkel felszerelt.

Az épület környezete, a fogadó előtér és az akadálymentes vizesblokk akadálymentesítendő, ám az egész épületben törekedni kell a használható, ergonomikus terekre, térkapcsolatokra.