TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00023

2020N.jpg

A kedvezményezett neve: Igal Város Önkormányzata
A projekt címe: Bölcsőde kialakítása Igalban
A szerződött támogatás összege: 185.000.000,- Ft
A projekt összköltsége: 185.000.000,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.
A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00023

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a település gyermekellátó kapacitásának fejlesztése a gyermeket vállalók foglalkoztathatósága érdekében. További célja egy olyan bölcsőde kialakítása, ahol a kisgyermekek számára minőségi szolgáltatások érhetőek el, fejlődésük számára a legmegfelelőbb infrastrukturális és kulturális környezetben. A bölcsődét egy használaton kívüli önkormányzati épületben helyezzük el. Az 1965-ben épített épület évek óta funkció nélküli, rossz állapotban lévő ingatlan, melyet felújítással és bővítéssel alkalmassá lehet tenni a gyermekgondozásra. A meglévő épület átalakításával, valamint bővítésével kerül kialakításra a bölcsőde épülete. Héjazat és teljes tető csere, a külső és belső nyílászárók cseréje, hideg- és meleg burkolatok készítése, vizesblokkok kialakítása, vízgépészet és fűtéskorszerűsítés, valamint villanyszerelési munkálatok és tereprendezés, szigetelés is tervezett a fejlesztés megvalósítása során. Horizontális követelményként kerül teljesítésre az energiahatékonysági szempontok érvényesítése az épületek külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje) és a fűtési rendszer korszerűsítése révén.
A 15/1998 (IV.31.) NM rendeletben előírt négyzetméter alapterület követelmények, valamint az egyes helyiségek előírásainak betartásához az épületet bővíteni szükséges. A bővítményben helyet kap többek között gondozónői szoba, öltöző, vizesblokk, egy tálaló-melegítő konyha, étkező és tároló. Egy közel 72,5 m2 nagyságú terasz is kialakításra kerül, ahonnan a csoportszobába, valamint egy gyermek wc-be is bejuthatnak majd a gyermekek udvari kint tartózkodásuk alkalmával. A bővítés mértéke: 98,7 m2.
Az akadálymentesítés során egy akadálymentes parkoló kerül kialakításra, ahonnan komplex akadálymentes bejárat segíti az épületbe történő bejutást a bölcsőde főbejáratán keresztül. A bejutást rámpa segíti majd. A főbejárat mellett felnőtt akadálymentes mosdó, wc kerül kialakításra.  Az épületbe beérve babakocsi és kerékpártárolásra alkalmas helyiség lesz a szülők segítségére. Kialakításra kerül egy 200 m2-es játszóudvar a kisgyermekek számára, amely a gazdasági udvartól kerítéssel kerül elhatárolásra. A játszóudvarban közlekedő- és zöldfelület is kialakításra kerül. Az udvar északi oldalán gazdasági udvar, valamint négy gépjármú parkoló kerül kialakításra. Tervezett zöldfelület aránya: 81 %.
A fejlesztés részeként polikristályos napelem modul tervezett, amely kiváló teljesítményt nyújt alacsony besugárzás esetén is. Az építési kivitelezésen túl eszközöket is szeretnénk beszerezni a pályázat keretein belül.