TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00024

2020N.jpg

A kedvezményezett neve: BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00024
A projekt címe: Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Buzsákon
A szerződött támogatás összege: 195 603 133- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja Buzsákon egy új építésű 7 férőhelyes mini bölcsőde létrehozása. Az épületet kialakítása során célunk, hogy az új intézmény minden szempontból a gyermekek igényeit szolgálja, egy teljes körűen akadálymentesített és energetikai korszerű épületben.

A tervezett épület a meglévő óvoda épület folytatásaként az épület nyugati oldalán, az északi oldalhatárral párhuzamosan a telek belsejében kerül elhelyezésre. Megközelítése az óvoda épület északi oldalán kialakításra kerülő szilárd burkolatú útról történik. Az épületen kialakításra kerül egy gazdasági bejárat, ami a kiszolgáló helyiségek megközelítését biztosítja. A főbejárat lépcsővel és akadálymentes megközelítést biztosító rámpával kerül kialakításra. A babakocsi tároló, az öltöztető-átadó, a WC-fürdető, a csoportszoba, a dolgozói öltözők és az irodák erről a bejáratról közelíthetők meg. Mindkét bejárat előtetővel kerül ellátásra az időjárás viszontagságaitól való védelem érdekében. A csoportszobához a déli és a nyugati oldalon terasz kapcsolódik, melynek árnyékolását pergolával, vagy napvászon árnyékolóval kerül biztosításra. A bölcsőde épület hagyományos kerámia tégla szerkezetű, magas tetős kialakítású lesz. Az épület külső tartófalai teljes felületükön 15 cm vastag hőszigetelést kapnak, melyre nemes vakolat kerül, hasonlóan az ingatlanon található meglévő épületekhez. A mini bölcsőde fűtési rendszere a jelenlegi fatüzeléses kazánnal kerül biztosításra.

Az építési tevékenységet széleskörű eszközbeszerzés is kiegészíti. A településen eddig nem működött bölcsőde, így egy hiánypótló szolgáltatás kerül bevezetésre.

A projekt megvalósítás helyszíneként az Buzsák Község Önkormányzata, 8695 Buzsák, Petőfi Sándor utca 2., 41. helyrajzi számú ingatlant jelölte ki az önkormányzat, melyen meglévő óvoda épülete áll. A telek mérete nem teszi lehetővé a további beépítést, ezért a szomszédos, (közel 1000 m2 alapterületű)
telek megvásárlását kezdeményezte az Önkormányzat. 

A projekt keretében kialakításra kerül 1 db min. 7 fős csoportszoba. Emellett a következő helységek kerülnek létrehozásra:

-           átadó, öltöztető

-           gyermek zuhanyzó, mosdó, mosóhelyiség (mosógépek elhelyezési lehetőségei)

-           melegítő konyha kialakítása

-           dolgozói öltöző, mosdó

-           vezetői iroda kialakítása

-           vendég vizesblokkok

-           játéktároló

-           sószoba

-           takarítószer tároló

-           babakocsi tároló