TOP-3.1.1-16-SO1-2017-00004

2020N.jpg

 

A kedvezményezett neve: Visz Község Önkormányzata
A projekt címe: Visz település településfejlesztése
A szerződött támogatás összege: 54.000.000,- Ft
A projekt összköltsége: 34 775 707,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.31.
A projektazonosító száma: TOP-3.1.1-16-SO1-2017-00004


A projekt célja olyan közlekedésfejlesztési, közlekedésbiztonsági beruházások végrehajtása, amelyek Visz községben is hozzájárulnak az élhető települési környezet kialakulásához. Ezek között szerepel a vonzó településkép megteremtése, buszmegálló építése, valamint az idevezető járdák felújítása. Kis területű település lévén, Viszen a fő közlekedési eszköz a kerékpár, illetve – a már említett buszforgalom miatt – a településeket összekötő tömegközlekedés. A projekt célja ennek értelmében, a járdák felújítása, valamint a buszmegálló korszerűsítés, hozzájárulva az élhető települési környezet kialakításához. Az elsődleges célok megvalósításához kapcsolódóan, azzal összhangban kiegészítő fejlesztések, szemléletformálás is megvalósul.

A projekt szakmai-műszaki tartalma:
• Közlekedésbiztonsági beruházás: gyalogátkelőhely fejlesztése, sebességmérő kihelyezése
• Forgalmi épületek, forgalmi pálya fejlesztése: autóbusz-állomás fejlesztése
• Önkormányzati utak, hidak építése, fejlesztése, felújítása (a buszmegállóhoz kapcsolódóan)
• Kiegészítő infrastrukturális elemek fejlesztése: kerékpártámaszok, kerékpárparkolók, egyéb kiegészítők
• Járda kiépítése, felújítása lakott területen belül: a közlekedésbiztonság javítása és az akadálymentesítés megvalósítása érdekében.

A projekt pénzügyi fenntarthatósága biztosított, a település úthálózatához kapcsolódóan karbantartása megoldott lesz. A beruházás az esélyegyenlőség szempontjainak is megfelelnek, hiszen bárki számára korlátozás nélkül igénybe vehető, bárki élvezheti előnyeit mind környezeti, mint közlekedésbiztonsági szempontok tekintetében.