TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00011

2020_reg.jpg

A kedvezményezett neve: Siófok Város Önkormányzata
A projekt címe: Baross G. Szakközép Iskola energetikai korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 120.000.000,- Ft
A projekt összköltsége: 230.457.750,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja
A projekt célja a siófoki Baross Gábor Szakközép Iskola utólagos, - a TNM rendeletnek megfelelő - teljes körű külső határoló felületek hőszigetelése és a TNM rendeletnek megfelelő paraméterekkel bíró nyílászárók beépítése, az épület állagmegóvása mellett az energiatakarékos működés feltételeinek megteremtése a gépészeti berendezések felújításával és a fűtési rendszer korszerűsítésével.

Rövid műszaki tartalom
Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítésére irányuló projekt a siófoki Baross Gábor Szakközép Iskola utólagos, teljes körű – a határoló felületek TNM rendeletnek megfelelő - hőszigetelését és – a hatályos TNM rendeletben foglalt paraméterekkel bíró - nyílászárók beépítését tartalmazza. Az épület állagmegóvása mellett célunk az energiatakarékos működés feltételeinek megteremtése, a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése. A megváltozott fűtési hőigényekhez illeszkedően új kondenzációs kazán beszerzése szükséges. Az utólagos hőszigetelésből adódóan az épület hőtechnikai illesztése, fűtés szabályozás átalakítása, és termosztatikus radiátor szelepek beépítése szükséges.
A pályázatban megvalósul továbbá projektarányosan akadálymentesítés a kijelölt helyen, illetve az új rendszerrel kapcsolatosan képzési anyag készül, melyet elérhetővé kell tenni és képzést kell tartani az üzemeltetésben részt vevők számára. Továbbá szemléletformáló programok megtartására is sor kerül.

Önállóan támogatható tevékenységek:
- Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által
- Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése

Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó és választható tevékenységek:
- akadálymentesítés
- nyilvánosság biztosítása
- képzési anyag kidolgozása, képzés tartása

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.02.
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00011