• Somogy Megyei Önkormányzat
  • Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
  • Telefon: +36 (82) 898-246
  • E-mail: hivatal@som-onkorm.hu
Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00015

2020N.jpg


Kedvezményezett neve: Somogyudvarhely Község Önkormányzat
A projekt címe: Somogyudvarhelyi önkormányzati intézmények (hivatal, orvosi rendelő, óvoda) épületeinek energetikai fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 34 509 679 Ft
A támogatás mértéke: 100,00 %
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018.12.31.

A projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00015

A projekt bemutatása:

A projekt keretében sor kerül az önkormányzati intézmények (hivatal, orvosi rendelő, óvoda) épületeinek energetikai fejlesztésére. Jelen fejlesztés során a régi, elhasználódott nyílászárók korszerű, energiahatékony műanyag nyílászárókra történő cseréje, és az épületek külső hőszigetelése valósul meg. Az épületek külső hőtechnikai fejlesztései után a jelenleginél gazdaságosabban lesznek üzemeltethetők. Az akadálymentesítés keretében egy akadálymentes WC kerül kialításra épületenként. Az épületeken a jelenlegi nyílászárókhoz méretben igazodó korszerű, fokozott hő- és hangszigetelésű műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre, így az utólagos homlokzati hőszigetelésnek köszönhetően az összes energiafelhasználás jelentősen fog csökkenni. A felújítás célja, hogy az épületek a jelenlegi állapotához képest gazdaságosabban fenntarthatóvá váljanak, a felújítás után a támogató pályázatban kiírt funkcióját tudja betölteni.
A pályázó a projektre vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályokat betartja, a projekt által érintett területen a védett természeti és kulturális értékeket megőrzi, a fennálló vagy a beruházás során keletkezett környezeti kárt és az esélyegyenlőség szempontjából jogszabályba ütköző nem-megfelelőséget legkésőbb a projekt megvalósítása során megszüntetni. A projekt keretében biztosításra kerül valamennyi fogyatékossági csoportra kiterjedő komplex (fizikai és info-kommunikációs) akadálymentesítése. A projekt megvalósításával csökken az országos üvegházhatású gázkibocsátás. Az energetikai beruházással érintett épület(ek) állandó használóit tájékoztatásban részesíti a pályázó. A támogatást igénylő vállalja, hogy legkésőbb a fenntartási időszakba léptetésig megszerzi a megyei önkormányzat támogató nyilatkozatát arról, hogy a projekt illeszkedik a megye által összefogott SEAP/SECAP stratégia célkitűzéseinek megvalósításához.