TOP-3.2.1-15-SO1-2016-0003

 2020_reg.jpg

Kedvezményezett: Tab Város Önkormányzata
Projekt címe: „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Tabon”
Szerződött támogatás összege: 191.087.668.- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezés dátuma: 2020.08.31


Projekt tartalmának bemutatása:
Tab Város Önkormányzata ezen projekt keretein belül 4 db épület energetikai korszerűsítését valósítja meg: Rendőrőrs, GAMESZ, Tanuszoda és Járóbeteg Szakrendelő.
Rendőrőrs: az épület határoló szerkezeteinek szigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, a filtráció biztosítására a nyílászárókba építendő passzív légbeeresztőket tervezünk, megfelelő mennyiségben a szükséges légcseréhez., fűtési/hűtési rendszerének korszerűsítésére és 11,70 kWp összteljesítményű napelem felszerelésére kerül sor.
GAMESZ: az épület határoló szerkezeteinek szigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, a filtráció biztosítására a nyílászárókba építendő passzív légbeeresztőket tervezünk, megfelelő mennyiségben a szükséges légcseréhez, fűtési/hűtési rendszerének korszerűsítésére és 17,16 kWp összteljesítményű napelem felszerelésére kerül sor.
Tanuszoda: az épület 49,92 kWp összteljesítményű napelemekkel kerül ellátásra.
Járóbeteg Szakrendelő: az épület 32,24 kWp összteljesítményű napelemekkel kerül ellátásra.
Az épületekben az energetikai fejlesztéseknek megfelelően a szükséges belső villamossági munkálatok is elvégzésre kerülnek, kialakításra kerülnek továbbá a beruházás keretében a kötelező akadálymentesítési elemek is.
Megvizsgálásra került az automatikus központi- (hőforrás-oldali) és helyi (hőleadó-oldali) szabályozások létesítésének a lehetősége, melynek kiépítése támogatható. Az épületek használatának jellege lehetővé teszi, a szabályozási rendszernek heti időprogramok beállítását. Az energetikai beruházással érintett épületek állandó használói tájékoztatásban részesülnek az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, a beruházás környezeti hozadékairól, melyet az épületüzemeltetésben vagy épületenergetikában illetve energiamenedzsmentben jártas szakértő végez.

Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-0003