TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00007

2020N.jpg

Kedvezményezett: Hajmás Község Önkormányzata
Projektcíme: „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése”
Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00007
Szerződött támogatás összege: 19 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezés dátuma: 2020. szeptember 30.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt Hajmás Község Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában lévő önkormányzati épület energetikai korszerűsítését valósítja meg a 7473 Hajmás, Templom tér 1. sz. alatt. Az 1970-es években épült épület két, a település szempontjából nagyon fontos funkciót foglal magában, így közigazgatási- és alapfokú egészségügyi funkciót, tehát a falu szempontjából stratégiailag igen fontos hosszú távú korszerű, és energiatakarékos fenntarthatósága. A pályázatot a Somogy Megyei Önkormányzat konzorciumi partnerségében került benyújtásra, tekintettel arra, hogy a projektmenedzsmenti feladatokat a megyei önkormányzat látja el. A beruházással az épület hőszigetelése, és nyílászáróinak cseréje, és fűtésének korszerűsítése történik meg. A kötelező akadálymentesítés révén pedig mindenki számára egyenlő esély lesz biztosítva az épület elérésére. A beruházás mellett projekt-előkészítésre, műszaki ellenőrzésre, rehabilitációs szakmérnökre, kötelező nyilvánosságra és projektmenedzsmentre fordítjuk a támogatási összeget. E mellett  fontosnak tartjuk, hogy képzéssel, „neveljük rá” az épületet használókat az energiatakarékosságra, e megújult ház bemutatásával, hiszen a településen, és a környező falvakban is páratlan egyelőre a faelgázosító kazánnal működtetett központi fűtési rendszer ismerete, és használata.

A projekt révén az épület korszerű, energiatakarékos működése valósul meg, ami által Hajmás Község Önkormányzatának hosszú távon lehetősége lesz arra, hogy a körzetközpont Szentbalázson ellátott önkormányzati feladatokat (önkormányzati ügyek helybeli intézése, és a házi orvos heti egyszeri hajmási rendelése) fenntarthassa, komfortosabbá téve a település lakosságának életét, az egyenlő esélyű hozzáférést jobban biztosítva a szolgáltatásokhoz.

A projekt megvalósításának tervezett időtartama 2018. február 1. – december 31.

A projekt tervezett összköltsége csaknem bruttó 20 millió Ft, melyből mintegy 18  millió Ft-ot az építési tevékenység megvalósítására fordítunk, míg 2 millió Ft lett tervezve projekt-előkészítésre, műszaki ellenőrzésre, rehabilitációs szakmérnökre, kötelező nyilvánosságra, képzésre, és projektmenedzsmentre. A támogatási összeg bruttó 19 millió Ft.