TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00010

2020N.jpg


A kedvezményezett neve: Hosszúvíz Község Önkormányzata
Konzorciumi tagok: Somogy Megyei Önkormányzat
A projekt címe: Hosszúvíz polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 20 000 000,- Ft
A projekt összköltsége: 20 000 000,- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:
Hosszúvíz Község Önkormányzata elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő építmény magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházást valósít meg. A projekt megvalósításával nagymértékű megtakarítás érhető el, ezáltal a települési önkormányzat egyéb más fontos területekre tud pénzeket átcsoportosítani – például szociális ellátásokra, munkahelyteremtésre, közösségi fejlesztésekre.
A projekt megvalósulásának eredményeképpen az épület fosszilis energiaszükséglete minimalizálódik. Ezen túl csökken a széndioxid kibocsátás, valamint az egyéb üvegházhatású káros gázok és por. További hatása, hogy a lakosság megismeri az alternatív/megújuló energiát, energetikai rendszereket, azokkal szemben elfogadóvá válik, ezáltal a későbbiekben magán beruházásokat is végrehajtanak. Az üzemeltetését Hosszúvíz Község Önkormányzata fogja ellátni. A szükséges műszaki továbbképzésekben az alkalmazottak részt vesznek.
A projekt keretében egy épület, az önkormányzati hivatali épület határoló szerkezeteinek teljes szigetelését, valamint nyílászáróinak cseréjét tervezzük. A gépészeti rendszerek korszerűsítésének keretében központi fűtési rendszer kerül kiépítésre az elavult fűtési rendszer helyére. A projekt megvalósítása eredményeként jelentősen csökken az épületek fenntartási költsége, miközben mind az ott tartózkodók komfortérzete, mind az adott épület élettartama jelentősen növekszik.
A tervezett ütemezés szerint a pályázat elbírálását követően, reményeink szerint 2018. március 1-t követően kezdődik meg a projekt kiviteli tervezése. Ezen tevékenységek lezárását követően, várhatóan 2018. novemberében, a beszerzésen nyertes kivitelezővel való szerződéskötés után megkezdődhet a munkaterület átadása. A kivitelezési munkák befejezésének legkésőbbi tervezett időpontja 2019.06.30.
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2019.08.31.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-3.2.1-16-SO1-2017-00010