TOP-3.2.1-16-SO1-2019-00044

2020N.jpg

A kedvezményezett neve: Kaposkeresztúr Községi Önkormányzat
A projekt címe: „Önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítése”
A szerződött támogatás összege: 20 000 000 Ft
A projekt összköltsége: 20 000 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-SO1-2019-00044
A tervezett befejezési határidő:2021.12.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

Kaposkeresztúr Községi Önkormányzat elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő önkormányzati hivatali épület magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházást valósít meg. A projekt megvalósításával nagymértékűmegtakarítás érhető el, ezáltal a települési önkormányzat egyéb más fontos  területekre tud pénzeket átcsoportosítani – például szociális ellátásokra, munkahelyteremtésre, közösségi fejlesztésekre.

A projekt keretében az önkormányzati épület határoló szerkezeteinek teljes szigetelését, valamint nyílászáróinak cseréjét tervezzük. A gépészeti rendszerek korszerűsítésének keretében központi fűtési rendszer kerül kiépítésre az elavult fűtési rendszer helyére szilárd biomassza kazánnal.
A projekt megvalósulásának eredményeképpen az épület fosszilis energiaszükséglete minimalizálódik. Ezen túl csökken a széndioxid kibocsátás, valamint az egyéb üvegházhatású káros gázok és por. További hatása, hogy a lakosság megismeri az alternatív/megújuló energiát, energetikai rendszereket, azokkal szemben elfogadóvá válik, ezáltal a későbbiekben magán beruházásokat is végrehajtanak. Az épületbent tartózkodók komfortérzete, mind az adott épület
élettartama jelentősen növekszik.

A támogatási kérelem konzorciumi együttműködés keretében került benyújtásra, a gesztor Kaposkeresztúr Községi Önkormányzat, a partner a Somogy Megyei Önkormányzat. A Somogy Megyei Önkormányzat saját hatáskörben végzi a projekt menedzsment megvalósítását, nyilvánosság biztosítását és képzést, minden mást a gesztor fog koordinálni, többek között a szolgáltatási szerződések és építési szerződés szerinti tevékenységek irányítását.