TOP-3.2.2-15-SO1-2016-00005

2020N.jpg

NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TÁJÉKOZTATÓ

A NAGYATÁDI GYÓGYFÜRDŐ TERMÁLKÚTJÁNAK HULLADÉKHŐJÉRE ALAPOZOTT KÖZCÉLÚ
GEOTERMÁLIS FŰTÉSI RENDSZER KIALAKÍTÁSA

Nagyatád Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 299,97 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében” elnevezésű, TOP-3.2.2-15 azonosító számú pályázati felhíváson. A 100 %-os vissza nem térítendő támogatásból kivitelezésre kerül a nagyatádi gyógyfürdő termálkútjának hulladékhőjére alapozott közcélú geotermális fűtési rendszer. A projekt a Széchenyi2020 program keretében valósul meg.

„A nagyatádi gyógyfürdő termálkútjának hulladékhőjére alapozott közcélú geotermális fűtési rendszer kialakítása” című, TOP-3.2.2-15-SO1-2016-00005 azonosítószámú pályázat hozzájárul a városban található önkormányzati intézmények környezetterhelésének csökkenéséhez. A megújuló energia (geotermia, napenergia) hasznosításával párhuzamosan csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, ezen belül is elsősorban a szén-dioxid kibocsátás.
A 299,97 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósul 5 db önkormányzati intézmény - a Nagyatádi Termál-és Gyógyfürdő, a Nagyatádi Turisztikai Központ, a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal, a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal 2. számú épülete (Baross 1. irodaház) és a Nagyatádi Kulturális Központ – energiaigényeinek csökkentése.
A projekt eredményeként mind az 5 db bevonásra kerülő önkormányzati tulajdonú középületbe beépítésre kerülnek olyan mérési és ezek közül 2 db épület esetében erre épülő demonstrációs eszközök, melyek révén az önkormányzati dolgozók közvetlenül is tapasztalhatják a fosszilis energiafogyasztás csökkenését és a megújuló energiatermelést – javítva ez által az önkormányzati dolgozók energiatudatosságát, ami fontos lépés a fenntartható energiafelhasználás irányában. Épületenként napelemes rendszer kerül telepítésre.
A projektről bővebb információt a www.nagyatad.hu oldalon olvashatnak.

Kedvezményezett neve: Nagyatád Város Önkormányzata
A projekt kezdetének és befejezésének időpontja:
A projekt megvalósításának kezdete: 2017. augusztus 1.
A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2020.07.26.
A projekt összköltsége: 299 967 044 Ft
A támogatás összege: 299 967 044 Ft
A támogatás mértéke: 100 %