TOP-3.2.2-15-SO1-2016-00005

2020N.jpg

TÁJÉKOZTATÓ
A NAGYATÁDI GYÓGYFÜRDŐ TERMÁLKÚTJÁNAK HULLADÉKHŐJÉRE ALAPOZOTT KÖZCÉLÚ GEOTERMÁLIS FŰTÉSI RENDSZER KIALAKÍTÁSA

Nagyatád Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 397,36 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében” elnevezésű, TOP-3.2.2-15 azonosító számú pályázati felhíváson. A 100 %-os vissza nem térítendő támogatásból kivitelezésre került a nagyatádi gyógyfürdő termálkútjának hulladékhőjére alapozott közcélú geotermális fűtési rendszer.

A projekt a Széchenyi2020 program keretében valósult meg.„

A nagyatádi gyógyfürdő termálkútjának hulladékhőjére alapozott közcélú geotermális fűtési rendszerkialakítása” című, TOP-3.2.2-15-SO1-2016-00005 azonosítószámú pályázat hozzájárult a városban található önkormányzati intézmények környezetterhelésének csökkenéséhez. A megújuló energia (geotermia, napenergia) hasznosításával párhuzamosan csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása, ezen belül is elsősorban a szén-dioxid kibocsátás.

A 397,36 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósult 5 db önkormányzati intézmény - a Nagyatádi Termál-és Gyógyfürdő, a Nagyatádi Turisztikai Központ, a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal, a Nagyatádi Polgármesteri Hivatal 2. számú épülete (Baross 1. irodaház) és a Nagyatádi Kulturális Központ –energiaigényeinek csökkentése. A projekt eredményeként mind az 5 db bevonásra kerülő önkormányzati tulajdonú középületbe beépítésre kerültek olyan mérési és ezek közül 2 db épület esetében erre épülő demonstrációs eszközök, melyek révén az önkormányzati dolgozók közvetlenül is tapasztalhatják a fosszilis energiafogyasztás csökkenését és a megújuló energiatermelést – javítva ez által az önkormányzati dolgozók energiatudatosságát, ami fontoslépés a fenntartható energiafelhasználás irányában.

Épületenként napelemes rendszer került telepítésre.
A projektről bővebb információt a www.nagyatad.hu oldalon olvashatnak.

Kedvezményezett neve: Nagyatád Város Önkormányzata
A projekt kezdetének és befejezésének időpontja:
A projekt megvalósításának kezdete: 2017. augusztus 31.
A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2023.03.31.
A projekt összköltsége: 399 875 432 Ft
A támogatás összege: 397 360 789 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

SAJTÓKÖZLEMÉNY