• Somogy Megyei Önkormányzat
  • Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
  • Telefon: +36 (82) 898-246
  • E-mail: hivatal@som-onkorm.hu
Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

TOP-4.2.1-15-SO1-2016-00014

2020.jpg

Kedvezményezett neve: Kéthely Község Önkormányzata
Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kéthelyen
Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-SO1-2016-00014
Támogatás összege: 69.174.200 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Befejezési dátum: 2018. november 30.

A PROJEKT BEMUTATÁSA:
Elkészült a megbízott Sávoly Invest Kft. a kivitelezési munkálatokkal 2018. szeptember 17-én, így a beruházás befejezettnek tekinthető. A TOP pályázaton közel 70 millió Ft-os támogatást nyert el Kéthely Község Önkormányzata. Kéthely Község Önkormányzata 2017. június 7. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a
Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a településen elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások – kiemelten az egészségügyi és a szociális alapszolgáltatások - fejlesztése érdekében.
A beruházás teljes összege bruttó 69.174.200 Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg. A pályázat keretén belül felújításra került a Szociális Szolgáltató Központ épületének belseje, a tálaló és melegítő konyhával, illetve eszközbeszerzésre is sor került, melynek keretében egy, a napi tevékenység ellátását biztosító Fiat Doblo személygépkocsi is rendelkezésére áll a szolgáltatás biztosításához. Az általános iskola udvarán lévő kihasználatlan épület nappali ellátást biztosító épületté alakult át, amely mind az idősek egész évi nappali és a fiatalok zömmel nyári ellátását szolgálja. Az épület nyugati oldalán karbantartó műhely és raktár került kialakításra. A kert felújításra került, valamint létesült egy új kerti pavilon, ami mind a két korosztály igényeihez illeszkedik. Az épület körüli járdák, parkolók és az udvarban közlekedő felületek is felújításra kerültek. Az új nappali ellátó központ napkollektoros melegvízellátást, akadálymentesítést, hőszigetelést és új nyílászárókat kapott, amely a működési költségcsökkentést eredményez, jelentősen javul az épület energetikai besorolása.

Sajtóközlemény
Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Kéthelyen
TOP-4.2.1-15-SO1-2016-00014
Kéthely Község Önkormányzata 2017. június 7. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a településen elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások – kiemelten az egészségügyi és a szociális alapszolgáltatások - fejlesztése érdekében.
A beruházás teljes összege bruttó 69.174.200 Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.
A pályázat keretén belül felújításra került a Szociális Szolgáltató Központ (8713 Kéthely, Hunyadi u. 541. Hrsz) épületének belseje, a tálaló és melegítő konyhával, valamint eszközbeszerzésre is sor került, melynek keretében egy, a napi tevékenység ellátását biztosító Fiat Doblo személygépkocsi is rendelkezésre áll a szolgáltatás biztosításához.
Az általános iskola udvarán lévő kihasználatlan épület (Magyari utca 30. sz.) nappali ellátást biztosító épületté alakult át, amely mind az idősek egész évi nappali és a fiatalok zömmel nyári ellátását szolgálja. Az új nappali ellátó központ napkollektoros melegvízellátást, akadálymentesítést, hőszigetelést és új nyílászárókat kapott, amely a működési költségcsökkenését eredményezheti, jelentősen javul az épület energetikai besorolása.
Az épület nyugati oldalán karbantartó műhely és garázs került kialakításra. Felújították a kertet, valamint létesült egy új kerti pavilon, amely mind a két korosztály igényeihez illeszkedik. Az épület körüli járdák, parkolók és az udvarban közlekedő felületek is új burkolatot kaptak.
A 2019. március 26-án megtartott hivatalos projektátadó ünnepségen Molnár Balázs polgármester, Móring József Attila országgyűlési képviselő és Bíró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke adta át az elkészült beruházást a Kéthely Község lakossága számára.
Sikeres műszaki átadás – átvétellel lezárult a Szociális Szolgáltató Központ fejlesztése Kéthelyen. A település a TOP pályázaton közel 70 millió Ft-os támogatást nyert el.