TOP-4.2.1-15-SO1-2016-00016

2020.jpg

PLATÁN SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT
FEJLESZTÉSE

Kedvezményezett neve: Balatonboglár Városi Önkormányzat
Projekt címe: Platán szociális alapszolgáltatási központ
Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-SO1-2016-00016
Támogatás összege: 60.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezési dátum: 2019.02.28
A PROJEKT BEMUTATÁSA:
Balatonboglár Város Önkormányzata 2017. június 9. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a településen elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások – kiemelten a
szociális alapszolgáltatások - fejlesztése érdekében. A beruházás teljes összege bruttó 60.000.000 Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.

A felújítás ismertetése:
felújítandó épületrész területe: 280 m2+95 m2 terasz felújítandó parkoló területe: 270 m2 felújítandó udvar területe: 280 m2. A felújítás során funkcionális átrendezésre is sor került az épületen belül, megnövelésre kerül a tálaló konyha, a vizes blokkok egy csoportba szervezve kerülnek kialakításra és új belső közlekedő készül. Az épület és a parkoló akadálymentesítésére is sor kerül, amely érinti a vizes blokkokat, a bejáratot és az elektromos kapcsolókat is.

Felújított épületszerkezetek, anyagok:
Az épület fő tartószerkezetei, alapozása, födéme nem változnak, csak a szükséges nyílás kiváltások, átalakítások készülnek. A régi épületrész tetőszerkezete kisebb erősítések után új cserépfedést és bádogozást kap. A lapos tetős toldalékra alacsony hajlású, fémlemez fedésű tető kerül. A fémoszlopos tornác helyett faszerkezetű tető készül. Az épület külső homlokzati hőszigetelő vakolatrendszert és új, hőszigetelt fa nyílászárókat kap. Visszaállításra kerülnek az épület
régi vakolatdíszei is, ami példaértékű lehet a szomszédos, hasonló korú és állapotú házaknál is. Belül felújításra, cserére kerülnek a burkolatok, belső nyílászárók.
A parkoló felújítására is sor kerül. 7 parkolóhely válik biztosítottá, mely hozzájárul az intézmény megközelíthetőségének javításához. Felújításra kerül a meglévő utcai téglakerítés és acél kapu, továbbá az épület mellé új, térkő burkolatú járda készül. A meglévő nagy platánfa környezetében árnyéktűrő növényzet és gyepesítés kerül. Megújul a meglévő tornác fedése és burkolata is.
Infrastrukturális fejlesztés – energiatakarékos megoldások Az épület külső homlokzati hőszigetelő vakolatrendszert és új, hőszigetelt fa nyílászárókat kap. Belül felújításra, cserére kerülnek a burkolatok, belső nyílászárók. Új elektromos és gépészeti rendszer készül. A projekt során megvalósul az épület fűtési és HMV rendszerének teljes korszerűsítése. Az épület fűtését korszerű, kondenzációs gázkazán fogja biztosítani. A használati melegvíz-ellátó rendszer kiépítése napkollektor telepítésével történik. A fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen javul az épület energiahatékonysága, ezzel együtt csökkennek az fenntartási költségek.
A projekt tervezett befejezési határideje: 2019.02.28