TOP-4.2.1-16-SO1-2017-00001

2020N.jpg

 

 

A kedvezményezett neve: Ságvári Református Egyházközség
A projekt címe: Szociális alapszolgáltatás infrastruktúrájának létrehozása Ságváron
A szerződött támogatás összege: 149.955.000,- Ft
A projekt összköltsége: 154.176.351 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:

A Ságvári Református Egyházközség, Ságvár Község Önkormányzata, valamint a Somogy Megyei Önkormányzat konzorciumi megállapodás keretében valósítja meg a „Szociális alapszolgáltatás infrastruktúrájának létrehozása Ságváron” című projektet.
A projekt keretében a nappali ellátás infrastrukturális alapjainak megteremtése a fő cél. A projekt eredményeként 20 férőhely jön létre fogyatékkal élő személyek számára. A tervezett beruházás nem csak a településen, hanem annak vonzáskörzetében is hiánypótló szerepet tölt be. A tervezett szociális intézmény a fogyatékkal élők számára nyújt majd nappali ellátást, mely az ápolás és segítségnyújtás mellett egyéb foglalkozások, programok megvalósításával az érintett célcsoportok komfort- és biztonságérzetét egyaránt növeli.
A helyi szintű humán közszolgáltatások megújítása hozzájárul a lakosság foglalkoztathatóságának javításához, valamint az életkörülményekben rejlő területi különbségek mérsékléséhez, illetve a társadalmi összetartozás erősítéséhez.
A Ságvár, Petőfi Sándor utca 31. alatt található ingatlanon kerül felépítésre az új épület, melyben az ellátottak kényelmét szolgáló funkcionális tereken kívül, az üzemeltetéshez szükséges egyéb helyiségek is kialakításra kerülnek. Az akadálymentes épülethez a megfelelő parkolók és zöldterületek is kialakításra kerülnek. A támogatásból a működéshez szükséges eszközök is beszerzésre kerülnek.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.
A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-16-SO1-2017-00001