TOP-Plusz-1.2.1-21-SO1-2022-00068

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Inke Község Önkormányzata
Konzorciumi tagok: Somogy Megyei Önkormányzat
A fejlesztés tárgya, célja: Közösségi tér kialakítása Inkén
A szerződött támogatás összege: 199 703 394,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.10.20.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt részeként az 1225 lakosú, somogyi kistelepülés, Inke faluközpontjában lévő telken kultúrház kerül kialakításra.

Megvalósuló tevékenységek:  A tervezéssel érintett ingatlan a 61-es főút és a Rákóczi utca sarkán található. Jelenleg több kisebb nagyobb épület található a telken, ezek elbontásra kerülnek, majd teljes tereprendezés következik. A tervezett, 232,22 m2-es új épület az északi telekhatárral párhuzamosan, az előkert megtartásával lesz elhelyezve. Az egész épület akadálymentesen lesz kialakítva.  Ingyenesen használható parkolási infrastruktúra kerül kialakításra a kultúrház mellett oly módon, hogy a meglévő, 2575 m2-es e célra való placcon parkolót alakítunk ki.  A kultúrház udvarán 1 db okos/napelemes kandeláber kerül telepítésre.

A projekt megvalósítása során a nyilvánosságot folyamatosan tájékoztatjuk. A közösségi- és kulturális élet körülményei a beruházás hatására  jelentősen javulnak, ami növeli a lakosság komfortérzetét, így hozzájárul a kistelepülés lakosságmegtartó erejéhez.