TOP-Plusz-1.2.1-21-SO1-2022-00070

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Iharos Község Önkormányzata
Konzorciumi tagok: Iharosberény Község Önkormányzata, Somogy Megyei Önkormányzat
A fejlesztés tárgya, célja: Iharos-Iharosberény bicikliút építése
A szerződött támogatás összege: 95 972 307,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.12.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projektünk célja Iharos község összekötése bicikliút kialakításával Iharosberénnyel. Az Iharosberény központjában, a körforgalomig tartó, meglévő kerékpárútra csatlakozva, a forgalomtól teljesen elhatárolt bicikliút kiépítése, ezzel a két falu közti gyalogos és kerékpáros forgalom biztonságossá tétele.

Megvalósuló tevékenységek: A projektben tervezett kerékpáros létesítmény megvalósítása során a kereskedelmi, szolgáltatói funkciókat ellátó településközpontból, Iharosberényből indul a bicikliút és Iharos község határáig, összesen 1,7 km hosszan valósul meg. A fejlesztés a  lakosság biztonságos kerékpáros közlekedését hivatott biztosítani. A belterületi szakaszokon a meglévő járda mellett lehatároltan kialakított bicikliutat tervezünk, a települések közötti külterületen pedig a forgalomtól teljesen elzárt, külön nyomvonal kialakításával hozzuk létre a biztonságos közlekedés feltételeit.
A fejlesztés célcsoportja a teljes települési lakosság, akik korosztálytól, a kerékpáros létesítmény használatának motivációjától függetlenül mind igénybe vehetik a létrejövő létesítmény nyújtotta lehetőségeket, kül- és beltéren egyaránt. Szemléletformálás is történik a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódóan a helyi lakosság számára.