TOP-PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00079

sztp.jpg


A kedvezményezett neve: Nagyszakácsi község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Településközpont fejlesztése Nagyszakácsiban
A szerződött támogatás összege: 71 497 165,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.09.27.
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt célja Nagyszakácsi faluközpontjában lévő önkormányzati területen egy multifunkciós sportpálya létesítése kiszolgáló épülettel (tároló), valamint a zöldinfrastruktúra fejlesztése.

A közösségi célú fejlesztés belterületi zöld infrastruktúra fejlesztéssel valósul meg.

A projekt részcéljai:

Belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése, aktív rekreációs zöldterületek (tanösvény, tanpálya, futópálya, kutyafuttató, játszótér, szabadtéri tornapálya stb.) kialakítása.

Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, közcélokat szolgáló sport- és szabadidős létesítmények, a létesítmény működéséhez kapcsolódó kiszolgáló építmény és az alapműködéshez szükséges tárgyi eszközbeszerzés.

Multifunkcionális tornapálya építése 40x20 méretben. A fenntartáshoz szükséges kiszolgáló építmény építése (öltöző, mosdó, illemhely).

Az épület energiaellátását napelemes rendszerrel oldjuk meg, a világítótestek, valamint a közterületi világításenergiatakarékos módon kerül kialakításra.

Akadálymentesítés: az épület felújításának és a zöldinfrastruktúra rekonstrukciójának, fejlesztésének tervezése során az OTÉK előírásait figyelembe vettük..

A klímaváltozásnak megfelelő, őshonos és mikroklimatikus adottságoknak legjobban megfelelő növények telepítése történik. Törekszünk a telepíteni kívánt vegetációban az allergén növények minimalizálására.

A zöldinfrastruktúra tervezése során figyelembe vettük a vizek helyben tartásának fontosságát.

A játszótér kialakításánál az árnyékolás és vízvétel betervezésre került.

A tervezés során az MSZ 12042:2019 (Fák védelme építési területeken), valamint a MSZ 12172:2019 (Díszfák és díszcserjék ültetése települések közterületein) szabványok betartásra kerültek.

A projekt benyújtása előtt igényfelmérést végeztünk a helyi lakosság körében, melynek eredményeként készült el ez a támogatási kérelem.