TOP-PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00084

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Somogyvámos Községi Önkormányzat
A fejlesztés tárgya, célja: Településfejlesztés Somogyvámoson
A szerződött támogatás összege: 51 094 640,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.06.30.
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt Somogyvámos község belterületén a 477/3 helyrajzi számon valósul meg.

A főtevékenység során egy fix szabadtéri színpad épül, mely fölé és köré fedett, oldalról nyitott közösségi tér építmény készül fából. Az építmény térkő burkolattal ellátott, a színpad kb 9*21 m-es, alappal, lábazattal, padlóburkolattal, lépcsővel ellátott, előtte kültéri nézőtér kerül kialakításra, pillérekkel, tetővel és együtt.

A kültéri falusi rendezvények egy részét a megvalósítási helyszín és az önkormányzati hivatal közti területen tartották korábban, bérelt sátorban, ami drága, és időigényes a felállítása, meglehetősen rossz állapotú korszerűtlen színpaddal kiegészítve. A kültéri eseményen résztvevő emberek számára esős idő esetén, sáros területen volt lehetőség az események követésére.

A tervezett fejlesztés által a szabadtéri rendezvények során biztosított lesz az eső elleni védelem a rendezvényen résztvevők számára.

A projekt része egy ingyenesen használható nyilvános női, férfi, akadálymentes mosdó építése.

Fentiek mellett Belterületi Zöldfelület fejlesztések is megvalósulnak a projektben: növényfelület, élőhelyek és biodiverzitás növelése, valamint a biológiai aktivitás értékének növelése, a zöldfelület növényállományának növelése, rekonstrukciója, egyszeri beavatkozásként gyomirtás/beteg fák eltávolítása, pótlása, valamint ápolási munkák. Parkosítás, utcabútorok elhelyezése a fedett színpad és nézőtér környezetében. A projekt keretében okos pad beszerzésére is sor kerül.

Mindezen fejlesztések az akadálymentesítési szempontok érvényesítése jegyében zajlanak.

A projekt végrehajtása során segítjük a nők és férfiak közötti egyenlő bánásmód megteremtését, és a szegénység és társadalmi kirekesztettség csökkentését, hiszen az épület mindkét nem, és minden társadalmi réteg számára korlátozás nélkül elérhetők. A fogyatékos személyeket megillető alapvető emberi
jogokat mindezek mellett projektarányos akadálymentesítéssel és az ehhez kapcsolódó szabványok alkalmazásával biztosítjuk.