TOP-Plusz-1.2.1-21-SO1-2022-00091

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Magyaratád Községi Önkormányzat
Konzorciumi tagok: Patalom Községi Önkormányzat, Somogy Vármegyei Önkormányzat
A fejlesztés tárgya, célja: Élhető település kialakítása Magyaratádon és Patalomban
A szerződött támogatás összege: 52 616 608,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.09.29.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt célja két somogyi kistelepülés, Magyaratád és a szomszédos Patalom község településközpontjának és zöldfelületeinek megújítása, melyhez hozzájárulnak a belterületi zöld infrastruktúra-, és közösségi, kulturális és sportinfrastruktúra fejlesztéséhez. 

Megvalósuló tevékenységek:

Belterületi zöld infrastruktúra fejlesztés: Önkormányzati tulajdonú, közhasználatú zöldterületek megújítása, és kialakítása: új zöldfelület létrehozása, a meglévő növényfelületek megújítása az elöregedett növényzet kivágását követően új lombkoronaszinti elvárást teljesítő parkosítás elvégzése. A játszótereken a játszótéri eszközök bővítése, padok elhelyezése. A zöldterületek használatához szükséges utcabútorok elhelyezése (padok, hulladékgyűjtők).
Közösségi célú tevékenység: Közterületi burkolatok felújítása: a magyaratádi művelődési ház parkjában a burkolatok felújítása, növényesítése, a fejlesztéssel érintett egyéb járdaszakaszok/sétányok felújítása, a patalomi futballpályán „kitaposott” gyalogút helyett szilárd burkolat létesítése. Okos közösségi pont kialakítása okos pad elhelyezésével.