TOP_PLUSZ-1.1.1-21-SO1-2022-00004

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Somogyjád Község Önkormányzata
Konzorciumi tag: Somogy Vármegyei Önkormányzat
Konzorciumi tag: "Somogyjádi Sportcsarnok" Létesítmény- és Településüzemeltető és SzolgáltatóKözhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
A fejlesztés tárgya, célja: Főzőkonyha felújítása Somogyjádon
A szerződött támogatás összege: 150 000 000,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:
A projekt céljai a napi 500 adag kapacitású somogyjádi főzőkonyha felújítása, korszerűsítése. Atervezett beruházás segítségével számos munkahely megtartása, illetve új munkahely létrehozása garantálható. A főzőkonyha korszerűsítésével hosszútávon biztosítva lesz a konyha által ellátott, a Somogyjádon és a környező településen működő intézmények napi étkeztetései, ezáltal azok üzemelése is. A tervezett projekttel a helyi gazdaság élénkítés közvetlenül és közvetve is megvalósul, illetve ezek hatásaiként a népességmegtartás is biztosítható. A projekt keretében tervezett tevékenység alagsor+földszint+magastetős épületben lévő konyhafelújítása és bővítése. A konyha villany-, szennyvíz-, szellőztető-, és párátlanító rendszere elavult, így azok felújításra kerülnek, új berendezések kerülnek beépítésre, továbbá a két szint közötti áruszállítás érdekében egy új 100kg-os teherlift is beépítésre kerül. A meglévő konyha a felújítás után továbbra iskonyhaként üzemel majd. A projekt tervezése során célunk olyan korszerű konyha kialakítása, mely amai kor igényeit kielégíti (korszerű gépek, egészségesebb ételkészítés, energiatakarékos berendezések stb.)

Önállóan támogatható tevékenység: 2.1.1. C). II. c. pontja szerinti Főzőkonyha és konyhai előkészítő fejlesztéséhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítása, bővítése: A projekt keretében tervezett tevékenység alagsor + földszint + magastetős épületben lévő konyha felújítása és bővítése. A konyha villany-, szennyvíz-, szellőztető-, és párátlanító rendszere elavult, így azok felújításra kerülnek, új berendezések kerülnek beépítésre, továbbá a két szint közötti áruszállítás érdekében egy új 100kg-osteherlift is beépítésre kerül.

Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek: 2.1.2.1. d) Nyilvánosság biztosítása – „ÁÚF 21-27” c. dokumentum 10. fejezete és a Felhívás 6.2. 1) pontja alapján: A hatályos jogszabályokban meghatározott tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettség.

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek: 2.1.2.2 b) A főtevékenységhez kapcsolódó szükséges eszközök, berendezések beszerzése: A meglévő konyha a felújítás után továbbra iskonyhaként üzemel majd. A projekt tervezése során célunk olyan korszerű konyha kialakítása, mely amai kor igényeit kielégíti ezért új korszerű inox berendezések, illetve gépek kerülnek beszerzésre.