TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00017

sztp.jpg


A kedvezményezett neve: ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A fejlesztés tárgya, célja: Közösségi célú nonprofit szolgáltatóház felújítása Zamárdiban
A szerződött támogatás összege: 116 332 808,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.05.31

A projekt tartalmának részletes bemutatása:
A Zamárdi Város Önkormányzata által megvalósításra kerülő projekt célja a civil és nonprofit módon működő szervezeteknek otthont adó épület (Zamárdi, Fő u. 107.) felújítása, átalakítása. Az épület jelenleg is kihasznált. Az itt tevékenykedő helyi szervezetek a kulturális, karitatív, szórakozási, környezetvédelmi, településfenntartói és fejlesztési célok megvalósításához mozgósíthatóak és szívesen veszik ki részüket a munkából a közösségi célok megvalósítása érdekében. Azonban napi munkakörülményei nem komfortosak, valamint az esélyegyenlőséget sem tudja biztosítani az épület az akadálymentesítés hiánya miatt. Ennek javítása érdekében valósul meg a pályázat.
A fejlesztés célja infrastruktúra-fejlesztés megvalósítása, mely hozzájárul a fiatalok helyben maradásához, egyúttal Zamárdi általános környezeti állapotát is javítja. A projekt a fenntartható fejlődés helyi feltételeit biztosítja az épület korszerűsítésével. Az itt végzett közösségi szolgáltatásokkal közvetlenül hozzájárul a társadalmi jóléthez azáltal, hogy a település vonzó és élhető legyen.
Az elnyert támogatásból a felújított állapotban az épület tetőtere is beépítésre kerül, ahol két iroda és egy nagyobb tárgyaló kap helyet. A földszinti részen a jelenlegi bejárat megszűnik, helyére pedig az akadálymentesített és egyben női mosdó épül meg. A földszinten a terek újraosztása után 6 iroda és a felújított férfi mosdó lesz. Az akadálymentesítés jegyében a földszinten a mosdón kívül minden iroda akadálymentesen közelíthető meg, a bejáratot az új rámpán
lehet majd elérni.
A helyi önkormányzatnak, valamint a város teljes lakosságának, kicsiknek és nagyoknak, időseknek és fiataloknak egyaránt közös érdeke és felelőssége, hogy Zamárdi a jövőben is még inkább élhető településsé váljon.