TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00022

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
A fejlesztés tárgya, célja: Közösségi ház felújítása Ordacsehiben
A szerződött támogatás összege: 120 000 500,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.08.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:
A Ordacsehi Község Önkormányzata által megvalósításra kerülő projekt célja a település kulturális és művelődési funkcióinak otthont adó épület felújítása, átalakítása. Itt található a település könyvtára, kultúrterme, amely színpaddal felszerelve ad helyet az ünnepségeknek, rendezvényeknek.
Az épület kívülről leromlott állapotban van, külső homlokzata elavult. Belső helyiségei az elmúlt években csupán karbantartásokon estek át. Sem a bejárat, sem a mosdók nem akadálymentesek, az épület műszaki állapota nem megfelelő. TOP_Plusz-1.2.1-21 Élhető települések pályázat nyújtotta lehetőséggel kívánunk ezen változtatni.
Az átalakítást követően az utcai és az udvari bejárat is akadálymentesen megközelíthető lesz. A belső munkálatok alapján új, akadálymentes vizesblokk kerül kialakításra. Az épület déli részében kap helyet a könyvtár, mely az udvari bejáraton keresztül válik elérhetővé. A nagyterem új színpadot kap, valamint önálló udvari kapcsolatot kap azért, hogy a nagyobb közösségi rendezvényeken az udvari és benti közösségi terek közvetlen kapcsolata megvalósulhasson. A kültéren
növénytelepítés, térburkolás, utcabútorok elhelyezése valósul meg.
A helyi önkormányzatnak, valamint a település teljes lakosságának, kicsiknek és nagyoknak, időseknek és fiataloknak egyaránt közös érdeke és felelőssége, hogy Ordacsehi a jövőben is még inkább élhető településsé váljon.