TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00032

sztp.jpg

 

A kedvezményezett neve: Hajmás Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Közösségi tér és üzlethelyiség felújítása Hajmáson
A szerződött támogatás összege: 91 485 000,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. augusztus 31.
A projekt támogatási azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00032

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A pályázatot Hajmás Község Önkormányzata (továbbiakban: Főkedvezményezett) a Somogy Vármegyei Önkormányzattal (továbbiakban: Konzorciumi partner) konzorciumi formában nyújtotta be.

A fejlesztés a hajmási 1. hrsz. alatt felvett kizárólagos önkormányzati tulajdont képező épület belső átalakítására és külső-belső felújítására irányul. A bolt, italbolt, kultúrház és könyvtár funkciójú épület az átalakítással üzlethelyiség(bolt), és közösségi tér funkcióban (kultúrház és könyvtár) működik tovább, úgy, hogy az italbolt funkció megszűnik, és a közösségi térhez kerül átcsatolásra. Az épület rendkívül elavult. A belső átalakítás és felújítás keretében a települési igényekkel összhangban alakítjuk ki a szükséges helyiségeket, illetve megtörténik a teljes gépészeti-és villamos korszerűsítés is, ezentúl oldalfal-, és járólap burkolatai teljeskörűen megújulnak, és kifestésre kerül. Részleges nyílászárócsere történik. Külső hőszigetelését követően vakolásra kerül az épület. A tetőfelújítás is részleges lesz. Akadálymentesítése parkoló elhelyezéssel, a bajárat és a vizesblokk akadálymentesítésével történik meg. Megállapítható, hogy a fejlesztés Hajmás lakossága egészét érinti, úgy a fiatalkorúakat, mint a nyugdíjasokat, és az aktív korúakat is. A hajmási 1., 9., és 90. hrsz-okon a belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése körében a zöldfelületek rehabilitációja történik meg növénytelepítéssel a talajerózió elleni védelmi és szél elleni befúvás ellenivédekezés jegyében, úgy, hogy az érintett területeken több szintű növényzetet, fasort alakítunk ki, tetszetős formában, hogy az a lakosság komfortérzetét növelje.

A hajmási 9. hrsz. alatt a buszmegálló felépítmény és a peron felújítása történik meg a fenntartható közlekedésfejlesztés körében.