TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00055

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Somogyegres Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Közösségi tér fejlesztése Somogyegresen
A szerződött támogatás összege: 50 279 300,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.07.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt a fenntartható fejlődés helyi feltételeit biztosítja a településközpontban található zöldfelület korszerűsítésével. Az ezáltal nyújtott közösségi szolgáltatásokkal közvetlenül hozzájárul a társadalmi jóléthez azáltal, hogy a település vonzó és élhető. A projekt együtt kezeli a települési infrastruktúra és funkció hiányok pótlását, a környezet kulturált fejlesztését a települési szolgáltatások elérhetőségét, a települési klíma javítását.

Ennek keretében létrehozunk egy térköves közösségi teret, ugyanis az esős napokat követően jelentős ideig használhatatlan az a terület, ahol kültéri programokat tudunk tartani a község lakói számára. Továbbá ehhez szükséges egy szabadtéri színpad kialakítása, mivel jelenleg semmilyen infrastruktúra nem áll rendelkezésre rendezvények mai kor igényei szerinti színvonalon történő lebonyolítására.

Az önkormányzat épülete mellett tervezzük a fejlesztésünket létrehozni, mely magában foglal egy filagória építést, változékony időjárás mellett kisebb létszámú összejövetelek lebonyolításának esetére, illetve árnyékolási szempontokból.

A területen belül a közlekedési kapcsolatok, valamint a már meglévő járda felújításának elkészítését tervezzük. A területhez kapcsolódó
zöldfelületek esetében füvesítés, parkosítás is elkészül, a burkolt és zöldterületek komfortos használatához szükséges utcabútorok, kerti padok, asztalok elhelyezése megtörténik. A szabadidő hasznos eltöltésére játszótéri és fitness elemek elhelyezését tervezzük.

A fejlesztés nagyban hozzájárul a lakosság és főként a fiatalok helyben maradásához, hiszen eddig nem elérhető, az életminőséget javító új települési szolgáltatás lesz elérhető Somogyegresen. Az igényfelmérés alapján minden korosztály részéről felmerülő szabadidős, sportolási, kültéri fejlesztési igény megjelenik a kidolgozásra kerülő projektben. A tervezett projekt keretében a közösségi tér fejlesztése keretében korszerű pihenő és rekreációs zöldfelület kerül kialakításra.