TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00006

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Bábonymegyer Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: A Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Bábonymegyeren
A szerződött támogatás összege:66 857 880 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.07.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés a bábonymegyeri 8658 Bábonymegyer, Dózsa György utca 50. alatt felvett Bábonymegyer Község Önkormányzatának kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Az épületben a közigazgatási funkciókat ellátó polgármesteri hivatal működik, mely megfelel a pályázati felhívás feltételeinek.

Ezen épület vonatkozásában az Önkormányzat az épületek energiahatékonysági-központú fejlesztését valósítja meg.

A külső határoló szerkezetek energetikai fejlesztése körében az épület határoló szerkezetei (külső falak), padlásfödéme-, és lábazata hőszigetelést kap (külső falak 15 cm-, padlásfödém 20 cm-, lábazat 5 cm). A projektben nyílászáró csere is megvalósításra kerül. A fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése során a korszerűtlen kétcsöves fűtési rendszerben meglévő korszerűtlen kazánt levegő-víz hőszivattyús rendszerre cseréljük. Fotovillamos (HMKE) rendszert alakítunk ki, amelynek keretében az épületre 10 kW kapacitású inverterrel szerelt napelemrendszer kerül. A projektben az akadálymentesítési tevékenységeket projektarányos mértékben szintén  végrehajtjuk. Az Önkormányzatnak ezen épület szolgálja ki az összes önkormányzati funkcióját. Elemezve ezen épület energiafelvételét, megállapítást nyert, hogy az épület folyamatos használata mellett feltétlenül indokolt a környezetvédelmi szempontok-, és költségtakarékosság okán az épületek fejlesztése, energia felvételük csökkentése. A fejlesztés eredményeként a megújuló energia
felhasználás növekszik a 10 kW inverter teljesítményű napelemes rendszernek köszönhetően (ez idáig nem volt megújuló energia termelő berendezés az épületen).